CULTURE

/

Απόψε στο Βυζαντινό, στην Πάτρα η συγγραφέας και γιατρός Νεκταρία Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα με τα «Τα θεριά της Μεσογείου»

Κοινοποίηση
Tweet

Το 1ο μυθιστόρημα της ιατρού - κυτταρολόγου, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ωκεανίδα

Με φόντο τον ταραγμένο 17ο αιώνα, Κρήτη, Μάνη και Βενετία ενώνονται στις σελίδες του 1ου μυθιστορήματος της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

Το βιβλίο που έχει τίτλο «Τα θεριά της Μεσογείου» που απλώνεται σε 520 σελίδες και κοστίζει 11,90 ευρώ, θα παρουσιαστεί απόψε Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Βυζαντινόν (Ρήγα Φεραίου 106), σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Public και το Βυζαντινόν.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Νίκη Ι. Αγνάντη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Στέφανος Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ζυρίχης και τέως καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Παρούσα θα είναι και η ίδια η συγγραφέας και ιατρός Νεκταρία Ζαγοριανάκου – Μακρυδήμα.

Γεννήθηκε στη Μάλτα και τον λένε Αυγουστίνο. Γεννήθηκε στη Μάνη και τον λένε Γρηγόρη. Κι οι δυο την ίδια νύχτα πήρανε την πρώτη ανάσα, κάτω από τα ίδια αστέρια, το 1645, τότε που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στους Βενετούς και τους Τούρκους... για την Κρήτη... για τον Χάνδακα. Δυο φαινομενικά άσχετοι άνθρωποι, δεμένοι όμως με μια αόρατη αλυσίδα.

Και μια Βενετσιάνα καλλονή γεννημένη από Κρητικό πατέρα.

Ακολουθώντας τις περιπέτειες της ζωής τους μπαρκάρουμε με αστρόμητους Μανιάτες πειρατές, μπαίνουμε σε μεγαλόπρεπα βενετσιάνικα παλάτια, κλεινόμαστε σε σκοτεινά μπουντρούμια της Πόλης και καιγόμαστε στη φλόγα ενός απαγορευμένου έρωτα.

Η Νεκταρία Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα έχει γεννηθεί στην Λακωνία, στην Σπάρτη. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη. Ειδικεύτηκε στην Κυτταρολογία και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων.

Είναι παντρεμένη, μητέρα δυο αγοριών και ζει μόνιμα με την οικογένεια της στα Ιωάννινα.

Έχει γράψει πριν από περίπου 4 χρόνια και το βιβλίο «Γνωριμία με το Ζαγόρι».

Σε πρόσφατη συνέντευξη της στο BHMAgazino, η Νεκταρία Ζαγοριανάκου – Μακρυδήμα που δηλώνει λάτρης της ιστορίας, ανέφερε πως το μυθιστόρημα της «είναι μια περιπέτεια. Μιλάει για τη φιλία, τον έρωτα, τη γνώση, τον αγώνα για επιβίωση και διάκριση. Η ιστορία ξεκινά το 1645. Τρία παιδιά γεννιούνται την ίδια νύχτα σε τρεις διαφορετικούς τόπους. Την ίδια χρονιά ξεσπά ο πόλεμος ανάμεσα στους Βενετούς και τους Οθωμανούς για την κατάκτηση της Κρήτης. Πολλά χριστιανικά κράτη από την πλευρά της Δύσης θα εμπλακούν.

Η Μεσόγειος θα ενώσει τις ζωές των ηρώων. Η αρχική ιδέα προέκυψε όταν διάβασα τη βιογραφία του Λυμπεράκη Γερακάρη, ενός διάσημου μανιάτη πειρατή. Η ζωή του στάθηκε η αφορμή. Ήθελα να μιλήσω για τους Έλληνες της εποχής εκείνης, οι οποίοι πάλευαν με τους κατακτητές.

Εκείνη την εποχή οι Ελληνες γνώριζαν τι ήθελαν, με ποιους είχαν να πολεμήσουν, διεκδικούσαν, αγωνίζονταν. Στη δική μας εποχή δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι ξέρουμε τι θέλουμε»».

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture