EVENTS

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το event -σεμινάριο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδος με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου

Κοινοποίηση
Tweet

Ο βραβευμένος σεφ έδειξε στους σπουδαστές τις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής των ψαριών

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), με τίτλο: "Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα" διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την περασμένη Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο αποκλειστικά για τους σπουδαστές του τμήματος σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του ΙΕK στην οδό Aγίου Ανδρέου 61, στην Πάτρα.

Πρεσβευτής του προγράμματος είναι ο βραβευμένος σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Βαρούλκο», Λευτέρης Λαζάρου ο οποίος μοιράστηκε με τους σπουδαστές τα μυστικά του σχετικά με τις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής των ψαριών.

Οι σπουδαστές είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να  δοκιμάσουν  τις πρωτότυπες συνταγές με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, λαβράκι και τσιπούρα από τον μετρ του είδους καθώς και να ενημερωθούν για την διατροφική αξία των ψαριών από τη διατροφολόγο του προγράμματος Βαρβάρα Καρμίρη.

Ο γνωστός σεφ μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της χρήσης ποιοτικών πρώτων υλών  καθώς και την αξιοποίηση των όσων η ελληνική γη έχει να προσφέρει. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ενημερώθηκαν για τους τρόπους ελέγχου της φρεσκότητας των ψαριών αλλά και έμαθαν πρωτότυπους τρόπους για τη μαγειρική τους.

Οι σπουδαστές εμπλούτισαν έμπρακτα τις γνώσεις τους και αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View