ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Αχαΐα:Φεύγουν για ΧΥΤΑ Φλόκα οι πρώτοι 2000 τόνοι σκουπιδιών του Πύργου

Κοινοποίηση
Tweet

Αντιδρούν κάτοικοι

Από αύριο, αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη του Πύργου, για την ποσότητα των 2 χιλ. τόνων που έχει δεχθεί να απορροφήσει ο ΧΥΤΑ Φλόκα της Δυτικής Αχαΐας, σύμφωνα με πηγές από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Χθες ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών. Για το θέμα αυτό βρέθηκε χθες στην Κάτω Αχαγιά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Δημήτρη Μεσσαλά, όπου και παρέλαβαν υπογεγραμμένη από τους εμπλεκόμενους φορείς την  προγραμματική σύμβαση.

Η παραπάνω θετική εξέλιξη, «λύνει» προσωρινά τα χέρια της δημοτικής αρχής Πύργου, καθώς θα μπορέσει να μαζέψει περί τους 2 χιλ. τόνους σκουπίδια από την πόλη, ωστόσο, η ποσότητα αυτή, δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των απορριμμάτων που βρίσκονται σωρευμένα στην πόλη και τα χωριά.

 

Έτσι, οι εκπρόσωποι του δήμου Πύργου, χθες, είχαν συναντήσεις και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσουν στην υλόποιηση προγραμματικών συμβάσεων και με άλλους ΦΟΔΣΑ βάσει  της απόφασης Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις και στο ζήτημα αυτό, καθώς δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα, ο δήμος του Πύργου, συνεχίζει να “πνίγεται” στα σκουπίδια. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, οι «χωματερές» που έχουν δημιουργηθεί στο δήμο είναι ατελείωτες ωστόσο δεν έχουν προέλθει από τη «θέληση της δημοτικής αρχής, αλλά από την αδυναμία εκείνων που έχουν την ευθύνη για την παραπέρα πορεία των σκουπιδιών από την πόλη».

 

Συγκέντρωση στο Φλόκα

 

Χθες το πρωί πάντως, για δύο περίπου ώρες κοινωνικοί φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αχαϊας, συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φλόκα.

 

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι απέκλεισαν συμβολικά τον ΧΥΤΑ και στη συνέχεια αποχώρησαν, χωρίς να ξεκαθαρίσουν αν θα επαναλάβουν την ίδια κινητοποίηση και τις επόμενες μέρες.

 

Πηγή:patrisnews.com

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις