ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στο 7% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και μάχη για την τρίτη θέση - Χαμηλά το Κίνημα Παπανδρέου

Κοινοποίηση
Tweet

Ανοίγει η "ψαλίδα"

Ανοίγει η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι των 6,5 της προηγούμενης μέτρησης της 19ης Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 33,5% έναντι 26,5% για τη ΝΔ. Καμία αλλαγή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την προηγούμενη δημοσκόπηση και πτώση μίσης ποσοστιαίας μονάδας από το 27% για τη ΝΔ.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, και το ΠΑΣΟΚ με 5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπαίνουν οριακά στη Βουλή με 3,5% ενώ εκτός φαίνεται να μένει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου με την πρόθεση ψήφου να μην ξεπερνά το 1,5%.

Οι αναποφάσιστοι ισοβαθμούν με 7% στην τρίτη θέση με το Ποτάμι ενώ η αποχή και το λευκό, συγκεντρώνουν αθροιστικά ένα 4%.

Μεγάλη συσπείρωση για το κόμμα της Κουμουνδούρου με τις απώλειες να μην ξεπερνούν το 18% την ώρα που οι μετακινήσεις από τη ΝΔ προς άλλα κόμματα ανέρχονται στο 33%.

Το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι άλλαξαν γνώμη για το κόμμα που τελικά θα ψηφίσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενώ το 6,5% παραδέχεται ότι επηρεάστηκε στην τελική του απόφαση από τις δημοσκοπήσεις.

Σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται να κυμαίνεται η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων για τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων αφού μόνο ένα 53% περιμένει την εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος που προτίθεται να ψηφίσει.

Πιο συγκεκριμένα το 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ πιστεύουν ότι το κόμμα τους θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του διαμορφώνεται στο 60%

Ως καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα μετά της εκλογές, το 29% των ερωτηθέντων θεωρεί το σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης ενώ περίπου ένας στους τέσσερις (23%) προτιμούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις