CULTURE

/

Η πολιτιστική ατζέντα του εκλογικού σαββατοκύριακου 24 και 25 Ιανουαρίου 2015 στην Πάτρα – Τι αξίζει να δείτε

Κοινοποίηση
Tweet

Με επιτυχία συνεχίζεται το "Effect" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - «Το παιδί με το ποδήλατο» παίζεται στην "Αγορά"

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται αυτό το σαββατοκύριακο ωστόσο πολλά πολιτιστικά πράγματα συμβαίνουν παράλληλα στην πόλη της Πάτρας, μία επιλογή των οποίων έκανε το thebest.gr για εσάς, όπως συνηθίζει κάθε εβδομάδα.

Ξεκινώντας από το θέατρο, στο μικρό αλλά γνώριμο και ζεστό θεατράκι «Αγορά» της οδού Καραισκάκη 149, το Σάββατο και την Κυριακή 25/1/2015 σπεύστε να δείτε την παράσταση «Το παιδί με το ποδήλατο» του Ιωάννη Αναστασόπουλου, μία δραματική κοινωνική ιστορία με επίκεντρο τρεις ανθρώπους του περιθωρίου. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή των συγγραφέων Μπουκόφσκι και Μπάροουζ και παίζουν οι Μιχάλης Σμυρλής, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Αθανασία Αντωνοπούλου. Στις 21.30.

Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεχίζεται ως γνωστό να παρουσιάζεται το ενδιαφέρον και τολμηρό Aγγλικό έργο «Effect, Τομογραφία του έρωτα» που έχει χαρακτηριστεί ως ένα ανθρώπινο, αστείο και ενίοτε συγκινητικό επιστημονικό θρίλερ, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, σε πανελλήνια μάλιστα πρώτη. Παίζουν οι Αντώνης Καρυστινός, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Παναγιωτίδου και Μάνος Στεφανάκης.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015. Το Σάββατο 24/1 υπάρχει διπλή παράσταση στις 18.30 και στις 21.30 και την Κυριακή μία στις 20.00.

Στο Επίκεντρο+, στην Νόρμαν και Αγίου Διονυσίου, η θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Πάτρας «Ρωγμή» ολοκληρώνει το Σάββατο 24/1/2015, στις 21.00 τις παραστάσεις του σύγχρονου κοινωνικού έργου της Μπεθ Χένλυ «Εγκλήματα καρδιάς», σε σκηνοθεσία του γνωστού και αγαπητού στο θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας ηθοποιού και σκηνοθέτη Διονύση Βούλτσου.

Πρόκειται για ένα βαθύ ψυχογράφημα που μιλά για θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία και η εγκατάλειψη της οικογενειακής στέγης. Παίζουν οι Χριστίνα Πασβάνογλου, Έφη Μυλωνά, Νάντια Παπαγεωργίου, Μαρία Ρέντιτ, Γιώργος Παράμερος και ο Μάριος Τσαούσογλου. Αφήγηση στη νοηματική γλώσσα - Αλεξάνδρα Ζαγούρα.

Στο θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, όπου έχετε κατά νου ότι επιστρέφει η παράσταση «Το Κοντραμπάσο» του Πατρίκ Ζισκίντ σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου, σκηνοθεσία Μαρίας Καλλιαμβάκου με ερμηνευτή τον Δημήτρη Τζαβάρα από τις 28 Ιανουαρίου και έως την 1η Φεβρουαρίου 2015, πως κάθε Κυριακή στις 17.30 παρουσιάζεται για τα παιδιά με 5 ευρώ εισιτήριο η χαριτωμένη παράσταση με μαγικά, χορό και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, με τίτλο «Πήτερ Μπαμ, funny magic show» με τον Τάκη Τσίτσα.

Στο Λιθογραφείον της Πάτρας το Σάββατο 24/1/2015 παρουσιάζεται στις 21.15 (θα υπάρξει και παράσταση στις 28/1/2015) η παράσταση «Κλαυθμώνος και Παυσιλίπου» που είναι βασισμένη σε επιλεγμένα αυτοτελή αποσπάσματα από την τραγικά σατυρική διηγηματική συλλογή “Κοίτα τους” του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσία του Ηλία Αναστασόπουλου.

Πρόκειται για τη νέα θεατρική παράσταση της δραστήριας καλλιτεχνικά, θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας – Αχαίας.

Στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη κάτω από την Μαιζώνος, λειτουργεί (έως και τις 14 Φεβρουαρίου 2014) η έκθεση με τίτλο «alphabet games» του εικαστικού δημιουργού Αλέξανδρου Μαγκανιώτη. Η έκθεση περιλαμβάνει μία ενότητα έργων στο μεταίχμιο του φυσιολογικού και του παράδοξου όπως επισημαίνει ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης.

Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας συνεχίζεται η ενδιαφέρουσα έκθεση "Κεραμέων Ίχνη, Η Αρχή 2014" με έργα κεραμικής. Πρόκειται για περιοδική έκθεση εικαστικών κεραμικών έργων που συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαίας σε συνεργασία με την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη.

Στο νέο πολιτιστικό χώρο «Γραμμές Τέχνης» το Σάββατο είναι η τελευταία βραδιά του τριήμερου φιλανθρωπικού μουσικού φεστιβάλ που έχει ως σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μεταξύ των γκρουπ που παίζουν το Σάββατο είναι και οι Deadbeat Escapement.

*Nα μην ξεχάσουμε πως την Δευτέρα και Τρίτη 26 και 27/1/2015 στο Λιθογραφείον θα εμφανιστεί με την ξεκαρδιστική της stand up comedy παράσταση «Φέτα με την βασίλισσα» η ηθοποιός Κατερίνα Βρανά.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture