ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λίαν συντόμως Πάτρα-Αθήνα 2 σε δύο ώρες με το τρένο

Νασόπουλος Νάσος
Κοινοποίηση
Tweet

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής

Την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών στο έργο της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Κιάτο -Πάτρα, εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ.

Ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ Κώστα Σπηλιόπουλο, δήλωσε ότι «το όραμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με την Αθήνα και η ολοκλήρωση του σύγχρονου σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕΠ, με διπλή ηλεκτροκίνητη γραμμή υψηλών ταχυτήτων και τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας γίνεται πιο ορατό και η ολοκλήρωσή του δεν είναι πλέον ουτοπία, αλλά βασίζεται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

Το έργο εντάσσεται εν μέρει στην «Κατασκευή Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθήνας (ΣΚΑ) - Πάτρας, τμήμα Κιάτο-Διακοφτό», το οποίο συγχρηματοδοτείτο έως 31-12-2012 από το Ταμείο Συνοχής και από 1-1-2013 και μετά, από Εθνικούς Πόρους.

Μέρος επίσης του έργου εντάσσεται στο έργο «Κατασκευή Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Διακοφτό-Ροδοδάφνη», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Με την ολοκλήρωσή του, ο χρόνος διαδρομής Αθήνα -Πάτρα θα περιοριστεί στις 2 ώρες.

Πηγή: in.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις