ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αθανάσιος Νταβλούρος: Ερώτηση στη Βουλή για τις συνεχείς κατολισθήσεις στον Πλάτανο Αιγιάλειας

Κοινοποίηση
Tweet

Επιτακτική ανάγκη για παρεμβάσεις επισημαίνει ο Αχαιός Βουλευτής της ΝΔ

Επιτακτική αναγκαιότητα θεωρεί τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος της Παραλίας Πλατάνου Αιγιαλείας, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Αθανάσιος Νταβλούρος.

Μάλιστα κατέθεσε σχετική ερώτηση τους υπουργούς, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου των κατολισθήσεων και της άρσης του κινδύνου για όσους διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο, ενώ παράλληλα ζητά και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του,

Στην ερώτηση ο Αχαιός βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«Μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση, στο ύψος του Τοπικού Διαμερίσματος  Παραλίας Πλατάνου Αιγιαλείας παρατηρείται το φαινόμενο κατολισθήσεων, από το πρανές  της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική ζωή της περιοχής, κυρίως όμως τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος για τους χρήστες της οδού.

Το φαινόμενο αυτό το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί (12) φορές και για την άρση των υλικών καταπτώσεων επιλαμβάνεται είτε η Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής ενότητας Αχαΐας,  είτε η «ΑΠΙΟΝ  ΚΛΕΟΣ» που εποπτεύει τις κατασκευαστικές εταιρείες της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ».

Πρόσφατα κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίες Δημοσίων έργων της Γ.Γ. Υποδομών, πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο και διαπίστωσε ότι το φαινόμενο των κατολισθήσεων οφείλεται στην διατάραξη της φυσικής ροής των όμβριων υδάτων προς φυσικό αποδέκτη, λόγω της χάραξης της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ».

Για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου, σύμφωνα με την άποψη των ειδικών απαιτείται η σύνταξη ολοκληρωμένης υδραυλικής μελέτης διαχείρισης των όμβριων υδάτων προς φυσικό αποδέκτη και ακολούθως η υλοποίηση των αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις