ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με εκπροσώπους των ΔΗΠΕΘΕ της χώρας συναντήθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και η Μαρία Κανελλοπούλου

Κοινοποίηση
Tweet

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΔΗΠΕΘΕ όπως η έλλειψη χρηματοδότησης

Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου (Βουλευτής Αχαίας), Μάνια Παπαδημητρίου και Άννα Χατζησοφιά συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας, στο πλαίσιο σχετικής διαβούλευσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης και του προβληματικού θεσμικού πλαισίου που τα διέπει.

Στη συζήτηση, που υπήρξε γόνιμη, κατατέθηκαν πολλές απόψεις αναφορικά με το σημαντικό ρόλο που καλούνται να αναλάβουν τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην πολιτιστική ανάπτυξη και στην πολιτιστική αποκέντρωση σήμερα.

Εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε δέσμευση πως τα προβλήματα των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα τεθούν προς συζήτηση στη Βουλή και πως η θεατρική αποκέντρωση θα υποστηριχθεί και θα αναβαθμιστεί από μια κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις