CULTURE

/

Πάτρα - Επαγγελματική Σχολή Χορού με έγκριση από το ΥΠΠΟ, θα διευθύνει η Τατιάνα Λοβέρδου

Κοινοποίηση
Tweet

Με έδρα την Πάτρα, στο κέντρο χορού και τεχνών Dansarte στην οδό Καρόλου 1 και Όθωνος Αμαλίας

Συνέντευξη Τύπου αναμένεται να δώσουν η γνωστή Πατρινή χορογράφος Τατιάνα Λοβέρδου και οι συνεργάτες της σε ότι αφορά στην νεοϊδρυθείσα Επαγγελματική Σχολή Χορού με έδρα την Πάτρα, στο Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte στην οδό Καρόλου 1 και Όθωνος Αμαλίας (στον 2ο όροφο).

Η σχολή αυτή όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ιδρύεται για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κατόπιν εγκρίσεως από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης σε ότι αφορά στο Κλασσικό Μπαλέτο και στο Σύγχρονο Χορό για Έλληνες και ξένους εκπαιδευομένους στη χορευτική τέχνη μαθητών και ταυτόχρονα για Έλληνες και ξένους χορογράφους και καθηγητές χορού.

Η επαγγελματική αυτή εκπαίδευση έχοντας πάρει έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού υπακούει στους όρους που θέτει το Υπουργείο σε ότι αφορά στην εισαγωγή στη σχολή κατόπιν εξετάσεων, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς και στην πιστοποίηση που θα γίνεται πάλι σε συνεργασία με το Υπουργείο.

Φιλοδοξία της ιδρύτριας της σχολής και πολύπειρης χορογράφου Τατιάνας Λοβέρδου (η οποία έχει παρουσιάσει δουλειές της στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και σε άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό) είναι η σχολή αυτή να δημιουργεί επαγγελματίες δασκάλους και χορευτές οι οποίοι θα αποτελέσουν έναν άμεσο πυρήνα τέχνης και εκπαίδευσης.

Ο στόχος μιας επαγγελματικής ομάδας χορού θα υποστηριχτεί από την Επαγγελματική σχολή με στελέχωση από τους μαθητευόμενους χορευτές που θα έχουν το ταλέντο, τη δυνατότητα και το χρόνο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη δημιουργία ενός χορευτικού ρεπερτορίου υψηλών προδιαγραφών.

Η συνάντηση με τους δημοσιογράφους έχει οριστεί για αυτή την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι στο Dansarte –Καρόλου 1 και Όθωνος Αμαλίας, με στόχο να γνωστοποιηθούν τα σχέδια της νεοιδρυθείσας σχολής.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture