ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαρία Κανελλοπούλου για τροπολογία ΕΝΦΙΑ - "Πρόκειται για εμπαιγμό, δεν εξαιρούνται οι σεισμοπαθείς και πυρόπληκτοι της Αχαΐας"

Κοινοποίηση
Tweet

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ τον κεφαλικό φόρο του ΕΝΦΙΑ ενώ προσθέτει πως η τροπολογία παρατείνει τη ληστρική φορολόγηση

Σχετικά με την Υπουργική Τροπολογία για τον περιβόητο φόρο ακινήτων, τον ΕΝΦΙΑ, η Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Καθώς οι Κυβερνητικοί βουλευτές, που ενώ χωρίς κανένα δισταγμό υπερψήφισαν το νέο χαράτσι, τώρα παριστάνουν τους αγανακτισμένους και αντιπολιτεύονται τον ίδιο τους τον εαυτό, η Κυβέρνηση προωθεί δήθεν βελτιωτική τροπολογία με την οποία εμπαίζει τους φορολογούμενους.

Η τροπολογία προβλέπει επιλεκτική απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής του φόρου για ορισμένες μόνο σεισμόπληκτες περιοχές της χώρας και όχι για το σύνολο αυτών, και μόνο με την απαράδεκτη προϋπόθεση τα ακίνητα να μην ήταν ηλεκτροδοτούμενα το 2013. Από αυτή τη ρύθμιση – εμπαιγμό των ανθρώπων που έχουν πληγεί, εξαιρείται ο νομός Αχαΐας.

Πλήθος συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον σεισμό του 2008 και έλαβαν δάνεια από τις τράπεζες για να επισκευάσουν τα ακίνητά τους, καλούνται να πληρώσουν χαράτσι, παρ' όλο που ακόμη και σήμερα παραμένουν χρεωμένοι. Αντίστοιχα, δεν υπάρχει καμία διάταξη εξαίρεσης για τους πυρόπληκτους, οι οποίοι επίσης, αν και χρεωμένοι, καλούνται να υπερφορολογηθούν.

Πρόκειται για ομολογία κυνισμού και αναλγησίας: Οι δήθεν βελτιώσεις του ΕΝΦΙΑ παραμένουν επικοινωνιακές. Οι υπο ψήφιση διατάξεις δεν ανακουφίζουν ούτε τους πιο βεβαρημένους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ως ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουμε την τροπολογία που παρατείνει τη ληστρική φορολόγηση πανεθνικού χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η τροπολογία υπερψηφίζεται με την μετακίνηση κυβερνητικών βουλευτών ανά τα θερινά τμήματα της Βουλής, με την επιστράτευση προθύμων.

Τελικά, είναι σαφές ότι την κυβερνητική “γραμμή” την δίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, με τη δήλωσή της ότι η αγορά ακινήτων είναι “χαμένα λεφτά”.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις