SPORTS

/

Τι αλλάζει φέτος στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ - Με ΑΕΚ στην πρεμιέρα ο Παναιγιάλειος, ρεπό η Παναχαϊκή

Κοινοποίηση
Tweet

Στις 28 Σεπτεμβρίου η πρώτη αγωνιστική

H συμμετοχή της ΑΕΚ, ο μεγάλος αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν και τα χρόνια οικονομικά προβλήματα χαρακτηρίζουν το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Χθες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της κανονικής περιόδου και η ΑΕΚ που είναι είναι το μεγάλο μέγεθος του πρωταθλήματος, θα παίξει την πρώτη αγωνιστική εκτός έδρας με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο. Οι υπόλοιποι αγώνες της πρεμιέρας του πρώτου ομίλου είναι: Ηρακλής Ψαχνών – Καλλιθέα, Αλιμος – Πανηλειακός, Επισκοπή – Αχαρναϊκός, Ερμιονίδα – Χανιά, Απόλλων Σμύρνης – Φωστήρας. Ρεπό θα έχει η Παναχαϊκή.

Στον δεύτερο όμιλο ξεχωρίζουν οι παρουσίες του Ηρακλή, της Λάρισας και του Ολυμπιακού Βόλου. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει τους αγώνες: Λαμία - Αγροτικός Αστέρας, Λάρισα - Απόλλων Καλαμαριάς, Εθνικός Γαζώρου – Αιγινιακός, Πιερικός – Ηρακλής, Αναγέννηση Καρδίτσας – Τύρναβος, Ολυμπιακός Βόλου – Ζάκυνθος. Ρεπό θα έχει Φωκικός.

Η κανονική περίοδος θ’ αρχίσει στις 28/9 και θα ολοκληρωθεί στις 29/3. Τα πλέι οφ και πλέι άουτ θα αρχίσουν στις 5/4 και θα ολοκληρωθούν στις 7/6.

Στα πλέι οφ θα πάρουν μέρος οι τρεις πρώτες ομάδες που θα τερματίσουν στις αντίστοιχες πρώτες θέσεις των δύο ομίλων κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Θα ακολουθήσει ένα μίνι πρωτάθλημα, οι δύο πρώτες ομάδες του οποίου θα προβιβαστούν απευθείας στη Σούπερ Λίγκα.

Για πρώτη φορά φέτος εισάγεται εξ ανάγκης το σύστημα των πλέι άουτ αφού σχεδόν οι μισές ομάδες (12 στις 26) του πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν. Απευθείας στη Γ΄ Εθνική θα πέσουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις τελευταίες θέσεις κάθε ομίλου. Τα πλέι άουτ θα γίνουν σε κάθε όμιλο χωριστά με μίνι πρωτάθλημα στο οποίο θα πάρουν μέρος οι ομάδες που στην κανονική περίοδο θα τερματίσουν από την πέμπτη έως τη δέκατη θέση. Οι τρεις τελευταίοι κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ, Σπύρος Καλογιάννης κατά την ομιλία του υποστήριξε: «Είμαστε σε αδιέξοδο. Συνέχεια αυτό το πρωτάθλημα έχει την κατιούσα στα οικονομικά. Ισως η φετινή χρονιά να είναι η δυσκολότερη όλων. Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ, όμως με τον ΟΠΑΠ δεν έχουμε υπογράψει ακόμα. Τα περισσότερα γήπεδα δεν έχουν άδεια».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports