Πρόθυμη να διαμεσολαβήσει δηλώνει η Ουάσινγκτον
Τους 100 φτάνει ο αριθμός των νεκρών από τις συνεχιζόμενες επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας στη Γάζα, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ενώ οι ρουκέτες από τις παλαιστινιακές περιοχές πέφτουν βροχή και το Ισραήλ εγείρει όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων. Πρώτη επίθεση με ρουκέτες και από το νότιο Λίβανο, πιθανότατα από τη Χεζμπολάχ.
Πρόθυμη να διαμεσολαβήσει δηλώνει η Ουάσινγκτον, αν και το Ισραήλ φαίνεται να απορρίπτει εκεχειρία.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου επέμεινε, σε διάγγελμά του, ότι «μπορούμε να περιμένουμε περαιτέρω στάδια [της επιχείρησης] στο μέλλον» -σαφής υπόνοια για χερσαίες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, το ενδεχόμενο συζητήθηκε στην τελευταία μαραθώνια συνεδρίαση της ισραηλινής κυβέρνησης.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, οι ισραηλινές δυνάμεις κάλεσαν τους κατοίκους των παλαιστινιακών οικισμών στη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν. Καθώς το Ισραήλ έχει ήδη κινητοποιήσει εφέδρους, το σκηνικό θυμίζει όλο και εντονότερα τις ημέρες πριν την χερσαία επιχείρηση στη Γάζα το 2009.
Σύμφωνα με την Haaretz, την Παρασκευή, τέταρτη ημέρα της ισραηλινής επιχείρησης Protective Edge («Αιχμή Προστασίας»), ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων έχει πλησιάσει τους 100, ενώ οι παλαιστινιακές ρουκέτες σε ισραηλινά εδάφη -180 τον αριθμό- έφτασαν μέχρι τη Χάιφα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr