Με Μπουρούση μέσα, Φώτση και Σχορτσιανίτη έξω (16.00, ΕΤ-1)
Με θηρίο στο κλουβί μοιάζει ο Γιάννης Μπουρούσης που επιθυμεί διακαώς να δώσει το «παρών» στην πρεμιέρα του Mundobasket κόντρα στην Κίνα (16:00, ΕΤ1, Sentra 103,3) . Ο Καρδιτσιώτης σέντερ προέβη σε διευκρινιστική δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ σχετικά με την ετοιμότητά του ενόψει της πρεμιέρας με τους Ασιάτες. Ο διεθνής σέντερ είχε δηλώσει μετά τη προπόνηση πως δεν είναι 100% έτοιμος όσον αφορά τον αγωνιστικό ρυθμό, μετά τον τραυματισμό του.
«Δεν νιώθω 100% έτοιμος. Έχω μείνει έξω, λόγω τραυματισμού εδώ και δέκα ημέρες και πρέπει να προσέξω. Θα μπω στο παιχνίδι, αλλά δεν πρέπει να πάρω πολλές επιθέσεις. Θα μπω μέσα και θα δω πόσο έτοιμος είμαι. Χρειάζομαι προπονήσεις για να γίνω αυτός που ήμουν. Ουσιαστικά, θα αγωνιστούμε χωρίς τρεις παίκτες από άποψης φυσικής κατάστασης» είχε πει ο «Μπουρού».
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όμως ξεκαθάρισε πως από ιατρικής άποψης είναι 100% έτοιμος. «Ιατρικά είμαι πανέτοιμος! Το χέρι μου είναι τις τελευταίες μέρες 100% εντάξει, ύστερα και από τις σχετικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκα.
Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι πως επειδή έμεινα για λίγο καιρό εκτός θα πρέπει να βρω το ρυθμό μου. Είναι όμως θέμα χρόνου».
Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής τόνισε: «Θα προετοιμαστούμε βάσει του ρόστερ που έχουμε, από τη στιγμή που Φώτσης και Σχορτσιανίτης δεν έχουν δικαίωμα ν΄αγωνιστούν. Η Ελλάδα είναι μεγάλη ομάδα και στόχο έχει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται σ' αυτό το Μουντομπάσκετ. Μέχρι τον τελικό θα παρουσιαστούν προβλήματα, σημασία έχει πως θα τ΄αντιμετωπίσεις».
Αναφορικά με τον πρώτο αντίπαλο της Ελλάδας, την Κίνα, ο Τσαρτσαρής είπε: «Χωρίς τον Γιάο Μινγκ η Κίνα δεν είναι τόσο ισχυρή όσο ήταν. Ο Γιάο ήταν όλη η ομάδα. Παραμένει, όμως ανταγωνιστική και διαθέτει αρκετούς καλούς παίκτες. Το πρώτο παιχνίδι κρύβει εκπλήξεις κι εμείς πρέπει να προσέξουμε». Ερωτηθείς για την ήττα στο φιλικό με τις ΗΠΑ, ο διεθνής φόργουορντ παραδέχτηκε: «Αυτή η ήττα υπήρξε ένα μεγάλο μάθημα για εμάς. Μας βοηθά να μείνουμε συγκεντρωμένοι, με τα πόδια στο έδαφος».
Ελευθεριάδης: «Μην μας πάρουν επιθετικά ριμπάουντ»
Ο σκάουτερ της Εθνικής Ελλάδας, Γιάννης Ελευθεριάδης, ανέλυσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την πρώτη αντίπαλο, Κίνα, στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. «Η Κίνα διαθέτει τέσσερις παίκτες που ξεχωρίζουν. Είναι το Νο 5, ο Λιου Γοέι, πλέι μέικερ και περνούν όλα απ' αυτόν. Πρέπει να πιεστεί και να βγει εκτός παιχνιδιού, κάτι που αν συμβεί θα έχουν πρόβλημα να κατεβάσουν την μπάλα. Ο σκόρερ τους είναι το Νο 7, ο Σιπενγκ Γουάννγκ. Σκοράρει μέσα από διαδικασίες pick 'n' roll και μέσα από σκριν. Πετυχαίνει τρελά σουτ από τα 8 μέτρα. Φυσικά, έχουν και τον Γιανλιάν Γι (Νο 4) από το ΝΒΑ (Ουίζαρντς από φέτος). Αυτός διαθέτει καλό σουτ από το high post, με πλάτη και fade away σουτ.
Το σημαντικό θα είναι να μην πάρει επιθετικά ριμπάουντ και ευκαιρία για 2ες και 3ες επιθέσεις. Τέλος, το Νο 15, Ουάνγκ Ζιζί αποτελεί έναν αξιόπιστο σουτέρ από τα 6.25 και είναι πολύ έμπειρος παίκτης περιφέρειας παρά μέσα στο καλάθι.
Ως ομάδα η Κίνα αρέσκεται στο γρήγορο ρυθμό, up tempo και προσπαθεί μέσα από το passing game να βγάλει ελεύθερα σουτ. Αρέσκεται στο transition game και όχι στο set παιχνίδι, δηλαδή πέντε εναντίον πέντε. Και βέβαια, χρειάζεται προσοχή στα επιθετικά
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr