ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κολομβία και Βενεζουέλα αποκαταθιστούν τις διπλωματικές σχέσεις

Κοινοποίηση
Tweet

Νέα σελίδα στις σχέσεις τους

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και ο κολομβιανός ομόλογός του, Χουάν Μανουέλ Σάντος, συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις. Ο Τσάβες διέκοψε τους δεσμούς τον περασμένο μήνα, όταν η Κολομβία κατηγόρησε τη Βενεζουέλα για υπόθαλψη ανταρτών της αριστεράς.

Σε συνεδρίαση στην κολομβιανή πόλη της Σάντα Μάρτα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις  σχέσεις τους, παραδεχόμενοι τις προσωπικές διαφορές τους, ωστόσο τις παραμερίζουν προς το συμφέρον και των δύο εθνών.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο σπίτι όπου ο Σιμόν Μπολιβάρ, ο ήρωας της ανεξαρτησίας της Νότιας Αμερικής και ίνδαλμα του Τσάβες, πέθανε το 1830.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις