Έπιασαν ήδη δουλειά οι Ν. Παρασκευόπουλος και Μ. Καρακλιούμη
Εκεί στο Μέγαρο Σταθάτου υπάρχει ένα μυστικό και αφορά την επιλογή των πρώτων πολιτικών στελεχών που θα καταλάβουν τις 88 πολιτικές θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων και των περιφερειών. Σ΄αυτό λοιπόν το κυβερνητικό κτίριο έχει εγκατασταθεί η επιτροπή αξιολόγησης, η οποία σήμερα ολοκληρώνει την πρώτη φάση της επιλογής 1000 περίπου βιογραφικών από τα περίπου 30.000 που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.
Η Επιτροπή δουλεύει με γρήγορους ρυθμούς, αποτελούμενη από τρία συνεργεία των 10 ατόμων και ήδη έχει ξεχωρίσει τα 1000 περίπου βιογραφικά για τις θέσεις αυτές, με βάση τα τυπικά προσόντα δηλαδή τους τίτλους σπουδών (πτυχία, μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, εξειδικεύσεις κλπ).
Αμέσως θ΄ αρχίσει η δεύτερη φάση της επιλογής από τα 1000 περίπου βιογραφικά, μέχρι να απομείνουν 5-10 ονόματα για κάθε θέση, τα οποία θα παραδοθούν στον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη ώστε να γίνει η τελική επιλογή σε συνεργασία πλέον με την πολιτική ηγεσία κάθε υπουργείου και τον πρωθυπουργό.
Επικεφαλείς των συνεργείων της επιτροπής αξιολόγησης είναι δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Νότης Παρασκευόπουλος συνεργάτης στο γραφείο του πρωθυπουργού καθώς και η Μαρία Καρακλιούμη, που είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Είναι χρήσιμο να επισημάνουμε ότι η ανταπόκριση σ΄αυτή την καινοτόμο διαδικασία, ήταν περισσότερο από ικανοποιητική αφού υποβλήθηκαν 30.000 περίπου βιογραφικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λείπουν και τα κυβερνητικά στελέχη που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την διαδικασία αυτή, που ίσως -όπως λένε- να αποδειχθεί χρονοβόρα με επιπτώσεις στη λειτουργία των υπουργείων, στα οποία ήδη κυρίως λόγω της έλλειψης γενικών γραμματέων έχουν αρχίσει οι πρώτες γκρίνιες και οι πρώτες καθυστερήσεις, με δεδομένη μάλιστα την απειρία των περισσότερων υπουργών ή υφυπουργών καθώς και την αδράνεια και τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας (μερικές φορές και σκόπιμα) της δημόσιας διοίκησης.
Στους προβληματισμούς που υπάρχουν να προσθέσετε και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται για την αξιοπιστία του συστήματος… γιατί δεν λίγοι εκείνοι που φοβούνται μήπως και η τελική επιλογή –ειδικά στις θέσεις των γενικών γραμματέων - συμπέσει με ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία ήδη κυκλοφορούν μέσα στα υπουργεία, γεγονός που θα επιτρέψει την αμφισβήτηση της διαδικασίας αυτής.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr