Ξανά κάτω από τις 1600 μονάδες ο Δείκτης
Οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από το πρωί περί "κοψίματος" της Αγροτικής στα crass test αντέστρεψαν το καλό κλίμα που επικρατούσε τις προηγούμενες μέρες στην Αθηνών. Οι πτώσεις που κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, οδήγησαν τον δείκτη για ακόμα μία φορά κάτω απο τις 1600 μονάδες.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε, στην σημερινή, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στις 1590,50 μονάδες, με απώλειες που αγγίζουν το 1,36%. Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε η συναλλακτική δραστηριότητα, με τον τζίρο να φτάνει στα 101,25 εκατομμύρια ευρώ. Το κλείσιμο της χρηματιστηριακής εβδομάδας, βρήκε 81 μετοχές να ενισχύονται, 96 να κινούνται πτωτικά, και 45 να παραμένουν αμετάβλητες.
Βασικός παράγοντας των απωλειών ήσαν οι τράπεζες. Η μετοχή της Εθνικής έχασε 1,8%, υποχωρώντας στα 10,90 ευρώ, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα της Τράπεζας Πειραιώς. Σχεδόν 4% έχασε η Alpha Bank, αλλά η Eurobank έκλεισε με κέρδη της τάξης του 4%, στα 5,71 ευρώ. Πάνω από 5,5% οι απώλειες για την Αγροτική, την οποία αφορούσε και ο "ντόρος" που προκάλεσε την πτώση.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr