ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι Έλληνες «σκλάβοι» της άβουλης και δειλής πολιτικής

Κοινοποίηση
Tweet

Του Παναγιώτη Λαλιώτη

Στις μέρες μας και στη δίνη της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είμαστε ουτοπιστές. Η ιδεατή πολιτεία ακόμη δεν υπήρξε και μάλλον ποτέ δεν θα υπάρξει. Όμως το μείζον ζητούμενο για όλους εμάς, είναι τι κάνουμε εμείς για να απαλλαγούμε από τα «δεσμά» της καταπίεσης, της μιζέριας, της ύφεσης.

Στη σκληρή πραγματικότητα που ζούμε γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον, παραδίδοντας μία Ελλάδα αντάξια της ιστορίας μας, στα παιδιά μας.

Οι Έλληνες του μόχθου, οι εργάτες, οι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι επιστήμονες, οι νοικοκυραίοι, πρέπει επιτέλους να διαχωρίσουν τη θέση τους  από το εκβιαζόμενο, άβουλο και δειλό πολιτικό προσωπικό. Άλλωστε, ο καιρός και η ιστορία σίγουρα θα δείξει τι ήταν για την Ελλάδα όλοι αυτοί οι μοιραίοι άνθρωποι.

Το σίγουρο είναι ότι αντί να προστατευτεί ο Έλληνας πολίτης, που θεωρεί δεδομένη την αρωγή, τη βοήθεια, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του κράτους απέναντί του σύρθηκε και σύρεται σαν πρόβατο στη σφαγή. Ο έντιμος πολίτης που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του έθνους μας, θεωρώντας υποχρέωση και καθήκον του την πίστη στην πατρίδα και στους θεσμούς έγινε σκλάβος μιας ανίκανης και επικίνδυνης νέας τάξης με ελάχιστη εθνική συνείδηση και υπερτροφικό εγώ που εκπηγάζει τις περισσότερες φορές από ανικανότητα και αποστροφή σε ό,τι άξιο μπορεί να απειλήσει τη φαύλη και επικίνδυνη παρουσία τους μέσα στο εθνικό πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Παρουσία που επιβραβεύεται από λίστες φορολογικής ντροπής. Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς μνημονιακής πολιτικής το σίγουρο είναι ότι έχουν δημιουργηθεί ολοκληρωτικά οι συνθήκες εθνικής υποδούλωσης. Κράτος πρόνοιας δεν υπάρχει και έχει επιβληθεί ένας εργασιακός μεσαίωνας με συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ η ανεργία έχει αγγίξει το 30%.

Με το τρίτο μνημόνιο να είναι προ των πυλών και με μια άβουλη κυβέρνηση να λέει ναι σε όλα , τι έχουμε άραγε να περιμένουμε;

Τα ξένα και εγχώρια κοράκια θα αρχίσουν να παίρνουν αντί πινακίου φακής τα σπίτια των Ελλήνων, τα χωράφια τους καθώς επίσης τις κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις τους, αποξενώνοντάς τους σε ότι δίνει νόημα στη ζωή τους και τους διακρίνει από τους νεοβάρβαρους δανειστές και μή.

Και ας ονειρεύεται ο Πρωθυπουργός απογείωση σε έξι μήνες. Η προηγούμενη, προγραμματισμένη πάλι από τον ίδιο απογείωση για τον Σεπτέμβριο δεν έγινε λόγω… έλλειψης καυσίμων!

Αφήνοντας στην άκρη τα γιατί-αλλά όχι το ποιούς μας έφτασαν ως εδώ, η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία.

Αγάπη στην Πατρίδα που θα εκφραστεί και θα πραγματωθεί με νέες πολιτικές οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο τους τον Έλληνα και θα αποκλείουν κάθε τι που θα μπορεί με οιονδήποτε τρόπο να μας καταστήσει πιόνια στα χέρια του κάθε ανθέλληνα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις