ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χιλιάδες μαθητές στο σπίτι - Επί ποδός γονείς και καθηγητές για τη μεταφορά - "Ραντεβού" διαμαρτυρίας σήμερα στην Περιφέρεια

Κοινοποίηση
Tweet

Συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις οι καθηγητές - Βάρεσε διάλυση η Τεχνική Εκπαίδευση

Όχι μόνο γονείς αλλά και καθηγητές βρίσκονται επί ποδός για το πρόβλημα της μη μεταφοράς μαθητών στα σχολεία τους, που προκύπτει για μια ακόμα σχολική χρονιά με ευθύνη του κράτους.

Χιλιάδες μαθητές δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη σχολική τάξη και σήμερα γονείς και καθηγητές προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν άμεση λύση στο θέμα.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις  11 το πρωί στη Νέα Εθνική Οδός Πατρών - Αθηνών και Αμερικής.

"Επιτέλους θα πρέπει η κυβέρνηση  και η Περιφέρεια να δώσουν λύση τώρα στο πρόβλημα που ταλανίζει  χιλιάδες μαθητές και γονείς, με αποτέλεσμα εν έτει 2013,  μαθητές να χάνουν τα μαθήματά τους  γιατί κάποιοι τους καταδίκασαν να μένουν στα σπίτια τους" τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων της Αχαΐας.

Η ΕΛΜΕ Αχαΐας με ανακοίνωση της καλεί όλους τους καθηγητές, τους  διευθυντές και τα μέλη της επιτροπής αγώνα να ενημερώσουν - καλέσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Στις 7 σήμερα το απόγευμα οι καθηγητές συμμετέχουν στο Παμπατραικό συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες που διοργανώνει στην Πλατεία Γεωργίου  ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πάτρας.


Διάλυση στην Τεχνική Εκπαίδευση

 

Τραγική παραμένει η κατάσταση στην Τεχνική Εκπαίδευση μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές που πραγματοποίησε το ΥΠΑΙΘ. Αυτό τονίζει η ΕΛΜΕ Αχαΐας σε ανακοίνωσή της, η οποία αναφέρει τα εξής: Οι μαθητές που είχαν κάνει εγγραφή στην Α’ τάξη των ΕΠΑ.Σ. απλά ενημερώθηκαν ότι δε θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες χωρίς να τους δοθεί κάποια εξήγηση ή κάποια λύση.

Οι μαθητές που είχαν κάνει εγγραφή στην Β’ τάξη των ΕΠΑ.Λ. στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας  από την Παρασκευή 27/9/2013 «σπρώχθηκαν» σε άλλους τομείς.

Οι μαθητές της Β’ τάξης των ΕΠΑ.Σ. και της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. που τελειώνουν φέτος δεν έχουν καθηγητές ώστε να γίνουν τα μαθήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Στην 2η ΕΠΑ.Σ. Πάτρας τα 10 παιδιά της ειδικότητας οδοντοτεχνικής περιμένουν στο σπίτι τους τηλεφώνημα από το Διευθυντή του σχολείου ώστε να ενημερωθούν για το πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Πάτρας τα παιδιά της ειδικότητας της βρεφονηπιοκομείας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα μαθήματα αφού δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί.

Στην 1η ΕΠΑ.Σ. Πάτρας, οι μαθητές ξεκίνησαν 3ωρα από την Πέμπτη 26/9/2013 με ωρομίσθιους καθηγητές των 8 ωρών οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλυφθούν πλήρως οι ώρες διδασκαλίας.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τη δημιουργία των Σ.Ε.Κ. που θα  περιλαμβάνουν και τις καταργηθείσες ειδικότητες ή για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα  κατά τόπους Ι.Ε.Κ..

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την κινητικότητα των καθηγητών που βρίσκονται στη διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουλίου.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, κόντρα σ’ αυτή την πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ»

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις