Από τις 22/8 θα προβάλλει το "Red 2" με τον Μπρους Γουίλις
Συνεχίζει τις ενδιαφέρουσες και προσεγμένες κινηματογραφικές επιλογές το θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο της Πάτρας, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό.
Από την Πέμπτη 22 Αυγούστου και έως και τις 28 του μήνα θα προβάλλει την χιουμοριστική αστυνομική περιπέτεια «Red 2» σε σκηνοθεσία Ντιν Παρισότ που αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου Red. Στο φιλμ παίζουν και πάλι οι Μπρους Γουίλις, Τζον Μάλκοβιτς και Έλεν Μίρεν στους ρόλους των κάπως «σιτεμένων» ατρόμητων εκτελεστών ενώ πρωταγωνιστεί και πάλι η Mary-Louise Parker ως η αγαπημένη του 58χρονου cool Μπρους Γουίλις.
Στα νέα πρόσωπα περιλαμβάνονται η Catherine Zeta-Jones ως η σέξι πρώην ερωμένη του Γουίλις, ο Νοτιοκορεάτης καλογυμνασμένος ηθοποιός Lee Byung-hun αλλά και ο Anthony Hopkins που αποδεικνύεται και ο «κακός» της ιστορίας. Η κεφάτη αυτή περιπέτεια μπορεί να έκανε μικρότερη εμπορική επιτυχία σε σχέση με το 1ο Red, ωστόσο ήδη σε διεθνή κλίμακα έχει ξεπεράσει σε εισπράξεις τα 110 εκατομμύρια δολάρια.
Συνεχίζοντας την προβολή αξιόλογων νέων Ευρωπαικών ταινιών και δη Γαλλικών (ήδη μέσα στον Αύγουστο το σινέ Κάστρο έχει παίξει 3 Γαλλικές ταινίες με τελευταία το «Χτυποκάρδια στο γραφείο» που θα προβληθεί και απόψε στις 22.00) από τις 29 Αυγούστου 2013 έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου προγραμματίζει να προβάλλει την φετινής παραγωγής Γαλλική ταινία, «Α Coeur Ouvert – Ανοικτή καρδιά» σκηνοθεσία Μαριόν Λεν με πρωταγωνιστές την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Ζιλιέτ Μπινός, τον Έντγκαρ Ραμίρεζ που έγινε γνωστός μέσα από την ταινία «Carlos» και τους Ιπολίτ Ζιραρντό, Ρομάν Ροντέου.
Η Μίλα και ο Χαβιέ είναι ένα ζευγάρι χειρουργών που δεν αφήνει τη ρουτίνα να καταπιεί τον έρωτά του. Η ανέμελη ζωή τους, γεμάτη πάρτι αλλά και μπόλικη ξενοιασιά ανατρέπεται όταν η Μίλα μένει έγκυος. Οι ενήλικες υποχρεώσεις αρχίζουν να επιβαρύνουν την υγεία της σχέσης, με τον Χαβιέ να ξεκινά μια αυτοκαταστροφική πορεία.
Η ταινία έχει για βασικούς ήρωες δύο κορυφαίους καρδιοχειρουργούς που αδυνατούν να επουλώσουν τις πληγές της δικής τους καρδιάς. Το σενάριο έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα με τίτλο «Remonter l'Orénoque» του πρωτοεμφανιζόμενου στα κινηματογραφικά δρώμενα γάλλου μυθιστοριογράφου Mathias Énard.
Από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου το σινέ Κάστρο στο Ρίο θα προβάλλει την επίσης Γαλλική δημιουργία «Μια Βραδιά στο Σαιν Τροπέ - Les Gens Qui s'Embrassent», μία κομεντί σε σκηνοθεσία Ντανιέλ Τόμσον με τους Καντ Μεράντ, Ερίκ Ελμοσνινό και την εντυπωσιακή Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι.
Ένας γάμος και μια κηδεία που γίνονται την ίδια ημέρα εντείνουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στον Ρονί και τον Ζεφ, δύο αδέρφια με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και τρόπο ζωής. Δύο ερωτικές ιστορίες όμως θα περιπλέξουν τις οικογενειακές παρεξηγήσεις με απρόοπτα ευχάριστο τρόπο.
Η Ντανιέλ Τόμσον που θεωρείται μία δοκιμασμένη σεναριογράφος («Ασύλληπτη Απόδραση» και «Βασίλισσα Μαργκό») αλλά και μία ικανή σκηνοθέτρια («Πτήση για Δύο», «Πρώτη σειρά πλατεία») υπογράφει εδώ μία έξυπνη, πολυπρόσωπη και κοσμοπολίτικη κομεντί καταστάσεων με σπιρτάδα και ένα ωραίο καστ. Το φιλμ αυτό με την καλοκαιρινή, χαλαρή αίσθηση, ιδανικό για θερινό σινεμά, είχε επιτυχία στις Γαλλικές αίθουσες.
Τέλος από τις 5 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2013 το σινέ Κάστρο στο Ρίο που διαχειρίζεται ο Παναγιώτης Κοτσαύτης, έχει προγραμματίσει να προβάλλει την εντυπωσιακή περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Elysium» με τον Ματ Ντέιμον και την Τζόντι Φόστερ που ήδη στις ΗΠΑ έχει φτάσει σε 2 εβδομάδες προβολής τα 60 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.
Επιμέλεια - Τ.Μαρτάτος
Οι Ζιλιέτ Μπινός και Έντγκαρ Ραμίρεζ.
Οι Ζιλιέτ Μπινός και Έντγκαρ Ραμίρεζ.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr