ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκκενώθηκαν Παράρτημα, Μαραγκοπούλειο, ΤΕΙ - Επιχείρηση της Αστυνομίας από τα ξημερώματα- 16 προσαγωγές- 5 συλλήψεις - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Δεν υπήρξαν αντιδράσεις

10.12: Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των κτιρίων ήταν παρόντες εκπρόσωποι των ιδιοκτητών. Σημειώνεται ότι το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών ανήκει στον δήμο Πατρέων και το «Μαραγκοπούλειο» στο υπουργείο Υγείας.

Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται, η αστυνομία, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, αναμένεται να λάβει μέτρα, ώστε να μην καταληφθούν εκ νέου τα κτίρια.

09.42 Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η επιχείρηση εκκένωσης των κτιρίων από καταληψίες και στη συνέχεια θα παραδοθούν στους αρμόδιους φορείς που ανήκουν. Από τις 16 προσαγωγές οι 5 έγιναν συλλήψεις.

07.54 Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στους χώρους του Μαραγκοπουλείου. Συνολικά έχουν γίνει 16 προσαγωγές ατόμων μέσα κι έξω απο το Μαραγκοπούλειο. Δείτε φωτό από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο.

07.42 Προσήχθησαν το 10 περίπου άτομα που έκαναν πορεία. Την ίδια ώρα αστυνομική δύναμη φυλά το Δημαρχείο.

07.27 Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου δεν υπήρχαν άτομα στο χώρο και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα ακόμα και με σκύλο της αστυνομίας.

Πριν λίγο 10 περίπου άτομα έκαναν πορεία κινούμενα από Αγίου Γεωργίου προς Σισίνη, ωστόσο η αστυνομία ανέκοψε την πορεία προς τη Γούναρη.

06.50 Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα και από τις 6.30 το πρωί, στην Πάτρα, αστυνομικές επιχειρήσεις για την ανάκτηση υπό κατάληψη χώρων. Οι επιχειρήσεις γίνονται στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Μαραγκοπούλειο και σε χώρου; του ΤΕΙ Πατρών.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις γίνονται παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η πυροσβεστική η οποία άνοιξε την πόρτα στο Μαραγκοπούλειο, ενώ στο κτίριο βρίσκονταν 4 -5 αντιεξουσιαστές, ενώ φωνάζουν συνθήματα υπέρ της κατάληψης.Έξω από το κτίριο έχει συγκεντρωθεί κόσμος

Δείτε φωτό από το πρώην παράρτημα και το Μαραγκοπούλειο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις