ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Να μην μετατραπούν σε θύματα οι μαθητές", λέει ο Αρβανιτόπουλος

Κοινοποίηση
Tweet

Με αφορμή τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ

Την ελπίδα ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος στις εξαγγελίες κινητοποιήσεων από την ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας.

«Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει να δούμε την πραγματικότητα, να ανοίξουν τα σχολεία και να μην θυματοποιηθούν οι μαθητές», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητών μέσω της κατάργησης 53 ειδικοτήτων από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια, εξήγησε ότι το 55% - 60% εξ αυτών θα απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και το μεγαλύτερο ποσοστό των υπολοίπων  σε διοικητικές θέσεις. Επιπλέον, κάποιοι από αυτούς θα διδάξουν ως ωρομίσθιοι προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές, των οποίων η ειδικότητα καταργείται.

Υπεραμυνόμενος των αλλαγών στα τεχνικά και επαγγελματικά λύκεια, ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να εξειδικεύονται οι νέοι και οι νέες σε μεταλυκειακό επίπεδο και πρόσθεσε πως οι ειδικότητες που καταργούνται μεταφέρονται στα δημόσια ΙΕΚ, οι μαθητές των οποίων αυξάνονται από 10.000 σε 15.000.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις