SPORTS

/

Μουντιάλ: Γκάνα - Αυστραλία 1-1

Κοινοποίηση
Tweet

Όλα στον 4ο όμιλο, ξεκαθαρίζουν πλέον στην τελευταία αγωνιστική

 

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Γκάνα και την Αυστραλία, στο «Ρόαγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ» του Ρούστενμπουργκ, για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.
Η Αυστραλία προηγήθηκε στο 11΄ με τον Χόλμαν, ενώ η Γκάνα ισοφάρισε στο 25΄ με το πέναλτι του Γκιάν, πριν από το οποίο αποβλήθηκε -με απευθείας κόκκινη κάρτα- ο Κιούελ για τα «καγκουρό».
Πλέον τα πάντα στον 4ο όμιλο θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική (23/6), με τις αναμετρήσεις Γκάνα-Γερμανία και Αυστραλία-Σερβία.

 

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Γκάνα και την Αυστραλία στο «Ρόαγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ» του Ρούστενμπουργκ για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Η Αυστραλία προηγήθηκε στο 11΄ με τον Χόλμαν, ενώ η Γκάνα ισοφάρισε στο 25΄ με το πέναλτι του Γκιάν, πριν από το οποίο αποβλήθηκε -με απευθείας κόκκινη κάρτα- ο Κιούελ για τα «καγκουρό».

Πλέον τα πάντα στον 4ο όμιλο θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική (23/6), με τις αναμετρήσεις Γκάνα-Γερμανία και Αυστραλία-Σερβία.

Τα «καγκουρό» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο ενδέκατο λεπτό. Ο Μπρεσιάνο εκτέλεσε φάουλ, ο Κίνγκσον δεν κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα και αυτή «στρώθηκε» στον επερχόμενο Χόλμαν, ο οποίος την έστειλε στο βάθος της εστίας του αφρικανικού συγκροτήματος, «γράφοντας» το 0-1. Οι Αφρικανοί, ωστόσο, κατάφεραν να ισοφάρισουν στο 25΄ με πέναλτι.

Ο Κιούελ απέκρουσε την μπάλα από το σουτ του Μενσά στη γραμμή της εστίας της Αυστραλίας χρησιμοποιώντας το δεξί χέρι του, με αποτέλεσμα ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρησης, Ρομπέρτο Ροζέτι, να αποβάλει τον άσο της Γαλατασαράι (σ.σ. η 150η κόκκινη κάρτα σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και η δεύτερη για την Αυστραλία στην εφετινή διοργάνωση) και να καταλογίσει την «εσχάτη των ποινών», την οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Γκιάν, στο 100ο παιχνίδι αφρικανικής ομάδας σε τελική φάση Μουντιάλ. Μέχρι την ανάπαυλα η Γκάνα έχασε άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ, στο 27΄ με τον Ταγκόε, το σουτ του οποίου έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σβάρτσερ, και στο 43΄, με τον Αυστραλό τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Αγιου.

Στο β΄ ημίχρονο, πάντως, οι Αυστραλοί προσπάθησαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με τον Τσίπερφιλντ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 66΄, και τον Κίνγκσον να αποκρούει τα σουτ των Γουίλκσιρ και Κένεντι σε διπλή ευκαιρία για τα «καγκουρό» στο 72΄. Στο 90΄ οι Γκανέζοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, αλλά η κεφαλιά του Τζόναθαν Μενσά από το φάουλ του Μουντάρι έφυγε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σβάρτσερ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Οβούσου-Αμπέγε.

ΓΚΑΝΑ (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Σαρπέι, Γκιάν, Πέιντσιλ, Αναν, Τζόναθαν Μενσά, Ταγκόε (56΄ Οβούσου-Αμπέγε), Αγιου, Αντι, Ασαμόα (77΄ Μουντάρι), Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (87΄ Αμόα).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Πιμ Φερμπέεκ): Σβάρτσερ, Νιλ, Μουρ, Καλίνα, Εμερτον, Γουϊλκσιρ (84΄ Ρουκαβίτσια), Κιούελ, Χόλμαν (68΄ Κένεντι), Βαλέρι, Κάρνεϊ, Μπρεσιάνο (66΄ Τσίπερφιλντ).

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports