Με αφορμή τα επεισόδια στην Λαμία και εν όψει της αναμέτρησης με το εθνικό μας συγκρότημα του χάντμπολ
Την ευκαιρία να δημιουργήσουν κλίμα βρήκαν οι Γερμανοί, που στις 20 Ιουνίου θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για τη ρεβάνς με την Εθνική Ελλάδας των πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2011. Στα γερμανικά ΜΜΕ -όπως βέβαια και σε όλη την υφήλιο- τα επεισόδια στη Λαμία είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και βέβαια προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο, τονίζοντας ότι η «νασιονάλμανσαφτ» θα ταξιδέψει σε μια επικίνδυνη χώρα.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Σάββα Καρυπίδη, που έζησε το κλίμα στη Γερμανία. «Οι εικόνες αυτές έκαναν το γύρο του κόσμου. Το handball-welt έγραψε πως είμαστε κανίβαλοι. Οι ιθύνοντες πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να παίζουν ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και η πολιτεία να μην παίρνει μέτρα. Το ότι έγινε στη Λαμία σίγουρα αποδεικνύει πως όλοι ήταν ανέτοιμοι. Δεν φταίει η Λαμία. Οπου και αν γινόταν, θα έπρεπε να λάβουν όλοι τα μέτρα τους. Θλίβομαι με τα γεγονότα. Τα είδα στην τηλεόραση και μπορώ να πω ότι είμαι πικραμένος, ειδικότερα επειδή έγινε με αφορμή αγώνα χάντμπολ».
Παράλληλα, στην ΟΧΕ επικρατεί η τάση να μη γίνει ο αγώνας στο «PAOK Sports Arena» στην Πυλαία, όπως είναι προγραμματισμένο, αλλά σε άλλο γήπεδο της πόλης, αφού τίθεται θέμα ηθικής τάξης να αγωνιστεί η Εθνική στο συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά και γιατί πάντα ελλοχεύει ο φόβος επεισοδίων για ευνόητους λόγους.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr