Δριμεία κριτική στον Ανδρέα Φούρα και τους συνεργάτες του.
"Η προσπάθεια της Παράταξής μας να εμποδίσει τον κ. Φούρα να επιβαρύνει τους Πατρινούς με το πέμπτο δάνειο της θητείας του δεν έγινε αποδεκτή, με ψήφους 16 έναντι 11, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι εννέα (9) σύμβουλοι της Δημοτικής Πλειοψηφίας επέλεξαν να μην έλθουν ή να φύγουν πριν την ψηφοφορία, αδιαφορώντας για την προειδοποίηση του Δημάρχου, που τους απεύθυνε στην πρόσφατη συγκέντρωση στο Αρκτικό Διαμέρισμα, ότι για να αντιμετωπίσει πιθανές διαρροές έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση και συμβούλων της αντιπολίτευσης.¨αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Τώρα για την Πάτρα". "Ο μετατεθείς από την κεντρική σκηνή στο Δήμο πολιτικός, ακολουθώντας την τακτική των κυβερνήσεων, που χρεωκόπησαν τη χώρα και τώρα επιχειρούν να την «σώσουν» με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, έχει ήδη χρεώσει τους δημότες τα τρία χρόνια της θητείας του με πενταπλάσιο ποσό από ότι οι προκάτοχοί του τα προηγούμενα σαράντα χρόνια και συνεχίζει' αναφέρεται στην ανακοίνωση.
"Κατ’ εντολή του η ΔΕΥΑΠ αποφάσισε πριν ένα περίπου μήνα για τη λήψη δανείου ύψους 9.800.000 ευρώ για να εκτελέσει, κατά τους ισχυρισμούς του Δημάρχου, το έργο που δεν κατασκεύασε τα προηγούμενα 3,5 χρόνια. Χθες όμως αναγκάστηκε να παραδεχτεί… ότι για να το φτιάξει έφτανε μικρότερο δάνειο και κακώς χρέωνε του Πατρινούς με το επί πλέον ποσό των 6.800.000 ευρώ.
Επιμελώς όμως απέκρυψε ο κ. Φούρας να πει ξεκάθαρα τι μεσολάβησε ώστε να αλλάξει την αρχική του απόφαση και να μην επιδιώκει πλέον να χρεώσει τους Πατρινούς με τη λήψη δανείου 9.800.000 ευρώ αλλά με το σημαντικά μικρότερο ποσό των 3.000.000 ευρώ.
Απέκρυψε να πει ότι η Παράταξή μας δημοσιοποίησε έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας που διέψευδε το Δήμαρχο στη δημόσια τοποθέτησή του ότι δήθεν δεν υπήρχαν χρήματα από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για αυτό το έργο. Και ότι μετά την αποκάλυψη αυτού του ψεύδους η ΔΕΥΑΠ αναγκάστηκε να μειώσει το ύψος του δανείου από τα 9.800.000 στα 7.000.000 ευρώ.
Επίσης απέκρυψε ο κ Φούρας να πει ότι πριν τη νέα μείωση του δανείου, που από 7.000.000 κατέληξε τώρα σε 3.000.000 ευρώ, προηγήθηκε Εισαγγελική Εντολή, μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας της Παράταξή μας στον τοπικό τύπο και εξετάζεται ήδη από αυτήν, η νομιμότητα των υπέρογκων αποδοχών της ΔΕΥΑΠ, που διπλασιάστηκαν κατά την θητεία του, για να φθάσουν το έτος 2009 ορισμένοι εργαζόμενοι της επιλογής του να λαμβάνουν μηνιαίες καθαρές αποδοχές μέχρι και 6.000 ευρώ, για 14 μήνες το χρόνο.
Η Παράταξή μας θεωρεί ότι αποτελεί χρέος όλων των Πατρινών, πριν είναι πολύ αργά και διαμορφωθούν μη ανατρέψιμες καταστάσεις, να μην αφήσουν την ίδια πολιτική που στηρίχτηκε στην σπατάλη, στον ανορθολογισμό, στην αυθαιρεσία και στην ατιμωρησία, να χρεωκοπήσει και τη πόλη μας και θα συνεχίσει με τις όποιες δυνάμεις έχει να εναντιωθεί σε αυτή την επιδίωξη του Δημάρχου, που ως προσωρινός κάτοικός της αδιαφορεί για το μέλλον της Πάτρας και τις δραματικές επιπτώσεις των ενεργειών του".
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr