Στα άμεσα σχέδια του κ. Αμπαζή είναι να παρουσιαστεί στο Δημοτικό θεάτρο «Απόλλων» η παιδική παράσταση «Η Φάρμα των ζώων»
Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης αναμένεται να δώσει την προσεχή Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αμπαζής θα αναφερθεί στα σχέδια και τον προγραμματισμό του θεάτρου ενόψει της χειμερινής περιόδου 2012-2013 αρχής γενομένης της αξιόλογης παράστασης «Έμποροι των Εθνών» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που είχε παρουσιάσει ο Θοδωρής Αμπαζής σε σκηνοθεσία και μουσική δική του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στη Λ. Συγγρού.
Η παράσταση «Έμποροι των Εθνών» πρόκειται να μεταφερθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» το διήμερο 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2012. Ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες, στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση «Η Φάρμα των ζώων», μία συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και Ρούμελης σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη που βασίζεται στο ομώνυμο προτελευταίο έργο του Τζορτζ Όργουελ που θεωρείται ένα από τα λογοτεχνικά έργα που έχουν επηρεάσει περισσότερο και με τρόπο καταλυτικό, τη σκέψη του δυτικού πολιτισμού του 20ου αιώνα πάνω στα πεπραγμένα των πολιτικών ανακατατάξεων που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο.
Τη σύνθεση των τραγουδιών και τη μουσική της παράστασης "Η Φάρμα των ζώων" συνυπογράφουν οι Θοδωρής Αμπαζής και Σταύρος Γιαννουλάδης. Ακόμα ο κ. Αμπαζής σχεδιάζει να ανεβάσει ως παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο πλαίσιο του εφηβικού θεάτρου, τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Την ίδια ώρα επίκεινται ακροάσεις ηθοποιών για τις παραγωγές του θεάτρου που ετοιμάζονται.
Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων για ένα θεατρικό workshop-σεμινάριο ο γνωστός Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις που σκηνοθέτησε το φετινό καλοκαίρι την παράσταση αρχαίου δράματος που παίχθηκε στην Επίδαυρο και στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή με τους Αιμίλιο Χειλάκη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.
Επίσης αναμένεται να έρθει στην Πάτρα και η σκηνοθέτις της παράστασης «Σόλο Ντουέτο» του «Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας», Ελένη Μποζά.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr