Η Ελευθερία Ελευθερίου τα πήγε καλά αν και έδειχνε τρακαρισμένη, η Ήβη Αδάμου εντυπωσίασε παρά το άγχος της και οι Ιρλανδοί Jedward έφαγαν μπουγέλο
Οι δύο νέες σέξι και δροσερές τραγουδίστριες (και οι δύο προέρχονται από το Χ factor του ΑΝΤ1) Ελευθερία Ελευθερίου και Ήβη Αδάμου που εκπροσωπούν αντίστοιχα την Ελλάδα και την Κύπρο στην φετινή 57η Γιουροβίζιον στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν, τα κατάφεραν χθες Τρίτη το βράδυ και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου 26 Μαίου.
Η Ελευθερία Ελευθερίου με τη βοήθεια και της έμπειρης Βικτώριας Χαλκίτη στα φωνητικά και της πολύ ωραίας χορογραφίας του Κωνσταντίνου Ρήγου έκανε μία προσεγμένη εμφάνιση και κατάφερε να είναι η Ελλάδα και φέτος στον τελικό (αυτό συμβαίνει σταθερά από το 2004 και μετά πλην της χρονιάς του 2006 που η Ελλάδα διοργάνωσε το διαγωνισμό και εμφανίστηκε απευθείας στον τελικό με την Άννα Βίσση). Η 23χρονη τραγουδίστρια είχε ένα ψιλοάγχος και τρακ που βγήκε κυρίως στη φωνή της ενώ αντίθετα στην κίνηση και τη συνολική χορογραφία ήταν πιο άνετη.
Αυτό που σχολιάστηκε έντονα, είναι η Ελευθερία Ελευθερίου να προσπαθήσει στον τελικό να τραγουδήσει με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά! Να σημειωθεί ότι το styling της Ελληνίδας εκπροσώπου (μαλλιά και μακιγιάζ) είχε επιμεληθεί ο γνωστός make up artist Παντελής Τουτουτζής ο οποίος έχει αλλάξει το στυλ πολλών γνωστών κυριών της σώουμπιζ όπως η Ελένη Φουρέιρα, η Ναταλία Δραγούμη, κ.α. Η Κύπρος επίσης πέρασε και η Ήβη Αδάμου με την κοριτσίστικη δροσιά της και την επίσης εξαιρετική χορογραφία της (τη συνόδευαν 4 κορίτσια) φιγουράρει πλέον στα φαβορί για μία υψηλή θέση ακόμη και στην πεντάδα!
Οι Ιρλανδοί δίδυμοι, οι Jedward εμφανίστηκαν τελευταίοι με στολές που παρέπεμπαν σε χρυσούς ιππότες, ξεσήκωσαν το Crystal Palace και στο τέλος έφαγαν και μπουγέλο νερό στα κεφάλια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν φέρει για σκηνικό τους ένα συντριβάνι με νερό! Μάλιστα η πρόκριση της Ιρλανδίας στον τελικό ανακοινώθηκε τελευταία χθες ενθουσιάζοντας και ανακουφίζοντας τα 21χρονα δίδυμα, τους υπερκινητικούς και ζωηρούς Jedward αλλά και το κοινό μιας και θα ήταν μεγάλη αρνητική έκπληξη αν δεν περνούσαν.
Το αστείο είναι, όπως είπε η σχολιάστρια της ΕΡΤ Μαρία Κοζάκου, πως οι Ιρλανδοί τα έχουν «πάρει στο κρανίο» με τη Γιουροβίζιον και είναι αποφασιμένοι να στέλνουν κάθε χρόνο τους Jedward στο διαγωνισμό μέχρι να νικήσουν! Οι Ρωσίδες Μπαμπούσκες-γιαγιάδες που έψησαν πίτες επί σκηνής αναμενόμενα άρεσαν και πέρασαν και πάνε κι αυτές κατευθείαν για 10άδα στον τελικό, η εκπρόσωπος της Αλβανίας που εντυπωσίασε με τις φωνητικές ικανότητες αλλά από εμφανισιακής πλευράς υστερούσε και έδειχνε παράξενη και παλιομοδίτικη επίσης προκρίθηκε όπως και η Ρουμάνα που έφερνε λίγο σε Μόνικα Μπελούτσι με τους 5 χαρούμενους μουσικούς της (το κομμάτι της είχε μέχρι και γκάιντα).
Ο εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου που τραγούδησε για το ευρώ και έστειλε και μηνύματα γραμμένα σε πανό έμεινε εκτός νυμφώνος ενώ πρόωρα στο σπίτι τους επιστρέφουν και οι Αυστριακοί με τους στύλους του στριπτίζ και τις τρεις χορεύτριες με τα φούξια. Στον τελικό πέρασαν και η έκπληξη Μολδαβία με ένα συμπαθή ερμηνευτή και έθνικ στοιχεία στο κομμάτι, η Ουγγαρία, η Ισλανδία και η Δανία που επί σκηνής παρουσίασε μέχρι και δερμάτινη πολυθρόνα ενώ η ερμηνεύτρια της έμοιαζε με “κυρά της θάλασσας” επί εποχής Ναπολέοντα καθώς φόραγε ναυτικό καπέλο και σκάκι με βάτες. Το Αζερμπαιτζάν διαφημίστηκε δεόντως μέσα από τα πλάνα που προβάλλονταν ενδιάμεσα στα τραγούδια.
Ωστόσο δεν έχουν λείψει και οι πολιτικές αντιδράσεις για τη φιλοξενία της Γιουροβίιζον από τους Αζέρους. Παράδειγμα το γειτονικό Ιράν θεωρεί ότι το “γκέι parade» όπως χαρακτηρίζει τη Γιουροβίζιον προσβάλλει τα μουσουλμανικά ήθη. Βέβαια όπως μάθαμε και από τα στοιχεία της σχολιάστριας-εκφωνήτριας Μαρίας Κοζάκου, στο Αζερμπαιτζάν επικρατούν διαφορετικές θρησκείες όπως του ζωροαστρισμού ενώ κυρίαρχα στοιχεία της χώρας είναι το νερό και η φωτιά! Έτσι το Ιράν λόγω της Γιουροβίζιον ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στο Αζερμπαιτζάν. Διπλωματικό επεισόδιο λοιπόν εξαιτίας της Γιουροβίζιον! Το επόμενο ραντεβού του διαγωνισμού φέτος δίνεται αύριο Πέμπτη 24 Μαίου στις 22.00 με τον β’ ημιτελικό.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr