CULTURE

/

Πάτρα: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» από τη μικτή χορωδία της Πολυφωνικής

Κοινοποίηση
Tweet

Το βράδυ στο ναό του Αγίου Διονυσίου για άλλη μία χρονιά το Πατρινό φωνητικό σχήμα θα αποδώσει μοναδικά το περιώνυμο τροπάριο

Ιδιαίτερη θα είναι η αποψινή ιερά ακολουθία των 12 ευαγγελίων στο ναό του Αγίου Διονυσίου καθώς όπως κάθε χρόνο Μεγάλη Πέμπτη στο ναό, λίγο μετά τις 8 το βράδυ το περιώνυμο τροπάριο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου», θα αποδώσει η 70μελής Μικτή χορωδία του ομίλου της Πολυφωνικής χορωδίας.

Η ερμηνεία του τροπαρίου για  29η συνεχόμενη χρονιά, που συνδέεται με την κορύφωση του Θείου  δράματος κατά την ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης, αποτελεί ένα ξεχωριστό πραγματικά έθιμο για τον Οργανισμό της Πολυφωνικής, ήδη από την ίδρυση της το 1983, όπου παλαιά και νέα μέλη του σχήματος της Μικτής Χορωδίας, συναντιώνται για την τήρηση του. Επίσης η μελωδική συμμετοχή της χορωδίας της υποβλητική στιγμή της εξόδου του Εσταυρωμένου χαρίζει στους πιστούς μία ξεχωριστή εμπειρία αλλά και συγκίνηση.

Στο μεταξύ η Πολυφωνική αναμένεται να συμμετάσχει και αύριο Μεγάλη Παρασκευή στην περιφορά του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας όπου χορωδοί της θα αποδώσουν τα εγκώμια.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture