CULTURE

/

Γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του Ντίνου Δουλγεράκη

Κοινοποίηση
Tweet

Ο Κρητικός στην καταγωγή ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε πολλές αξιόλογες ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και σήριαλ

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού Ντίνου Δουλγεράκη από έμφραγμα στις 25 Μαρτίου ανακοίνωσε η σύζυγος του Χαρά Αποστόλου. Ο εκλιπών ήταν ένας από τους παλιούς καλούς και εργατικούς ηθοποιούς ο οποίος είχε σταθερή παρουσία στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Ο Ντίνος Δουλγεράκης γεννήθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης και σπούδασε στις δραματικές σχολές του Εθνικού θεάτρου και του Γρηγόρη Βαφιά, μετά την αποφοίτησή του από την Παιδαγωγική Ακαδημία. Εργάστηκε με αξιόλογους αθηναϊκούς θιάσους και ανέπτυξε δραστηριότητα στο ραδιόφωνο και σε εκπομπές συνεχείας.

Ανάμεσα στις ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει ήταν «Το ανθρωπάκι» (1969) με τον Κώστα Βουτσά, «Η Μεσόγειος φλέγεται» (1970) με τον Κώστα Πρέκα, «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» (1971), «Θανάση πάρε τ' όπλο σου» (1972) και «Ο Φαλακρός μαθητής» (1979) με τον Θανάση Βέγγο, «Ο εχθρός του λαού» (1972), «1922» του Νίκου Κούνδουρου, «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, «Ιπποκράτης και Δημοκρατία» το 1972 με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, κ.α.

Το 1981 ίδρυσε το Επαγγελματικό Παιδικό Θέατρο, όπου παρουσίασε σε δική του σκηνοθεσία διάφορα έργα. Σκηνοθέτησε επίσης έργα σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες του πολιτιστικού τμήματος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (1983) και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (1994-1995).

Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί σε δημοφιλή σήριαλ όπως η «Λωξάντρα» με την Μπέττυ Βαλάση, η «Γυφτοπούλα» αλλά και στις «7 θανάσιμες πεθερές» και στον «Λάκη τον Γλυκούλη» με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture