EVENTS

/

Δείτε στιγμιότυπα από την παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Μωρίκη

Κοινοποίηση
Tweet

«…εκόμισα εις την Τέχνην»

Επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Μωρίκη «…εκόμισα  εις την Τέχνην» την Πέμπτη το βράδυ στο Πολύεδρο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εγχείρημα που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ψυχαναλυτική συνεισφορά στο αίνιγμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσω του Καβαφικού έργου.

Ο συγγραφέας, έχοντας εντρυφήσει στην κλινική ψυχολογία και την ψυχοπαθολογία, κατακτώντας παράλληλα και μιαν άρτια ψυχαναλυτική εκπαίδευση, αντιμετωπίζει το συγκλονιστικό Καβαφικό έργο με εργαλείο τη φροϋδική ψυχαναλυτική οπτική, αλλά και η ίδια η θεωρητική πρόταση του Φρόυντ που αφορά στις ψυχικές διαστάσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας επανεξετάζεται μέσα από το Καβαφικό έργο.

Για το βιβλίο μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας, αλλά και ο ιδιαίτερα αξιόλογος επίκουρος καθηγητής της Ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, ο οποίος εντυπωσίασε με το μεστό λόγο του και τις εύστοχες τοποθετήσεις του. Ποιήματα του Καβάφη απήγγειλε ο Γιάννης Γραμμενίδης, ενώ στο τέλος ακολούθησε και μια ζωηρή συζήτηση με το πολύ ενημερωμένο κοινό. Την παρουσίαση του βιβλίου συνόδευσε μια σειρά από έργα της ζωγράφου Εύης Θεοφανίδου, τα οποία ήταν εμπνευσμένα από ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, και τα οποία θα παραμείνουν για λίγες μέρες ακόμα στο Πολύεδρο.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View