Μείωση σε ξένους -ες αλλά και στις ομάδες του πρωταθλήματος γυναικών
Στη γενική συνέλευση της ΟΧΕ που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 84 σωματεία από τα 145 που έχουν δικαίωμα ψήφου, εγκρίθηκαν ομόφωνα στην ψηφοφορία ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2009, ο ισολογισμός του 2009, καθώς και η έγκριση του προϋπολογισμού της ΟΧΕ έτους 2011.
Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση των εκπροσώπων των σωματείων, από τη νέα αγωνιστική περίοδο τόσο στην Α1 Ανδρών όσο και στην Α1 Γυναικών οι αλλοδαποί αθλητές και αθλήτριες μειώνονται σε 4 από 5 που ισχύει στη φετινή αγωνιστική σεζόν (3 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 2 μη κοινοτικοί) και θα είναι ανεξαρτήτου χώρας προέλευσης (ΕΕ ή μη).
Αποφασίστηκε η μείωση του ορίου ηλικίας στα 27 χρόνια. Δηλαδή παίκτης μπορεί αν έχει συμπληρώσει στο ίδιο σύλλογο 10 χρόνια και είναι 27 ετών, να μείνει ελεύθερος (το ίδιο ισχύει και για τις παίκτριες) και να μετακινηθεί σε ομάδα της αρεσκείας του. Μάλιστα ανά δύο χρόνια μπορεί να κάνει χρήση αλλαγής ομάδας.
Σε ό,τι αφορά τα πρωταθλήματα της Α1, Α2 και Β' Εθνικής κατηγορίας των Γυναικών, αποφασίστηκε η μείωση των ομάδων.
Στην Α1 Γυναικών από 10 σε 8, στην Α2 Γυναικών από 10 σε 8 και στη Β' Εθνική Γυναικών 2 όμιλοι των 8 ομάδων. Η αναδιάρθρωση θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο 2011-2012.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Στέλιος Αγγελούδης, έκανε έναν απολογισμό της δράσης του ελληνικού χάντμπολ το 2009.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΟΧΕ επεσήμανε πόσο σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του χάντμπολ θα παίξει το γεγονός ότι το άθλημα συμπεριλήφθηκε στην πρώτη κατηγορία αθλημάτων εθνικής αθλητικής προτεραιότητας από τη ΓΓΑ, ενώ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ανέφερε: «Η επιχορήγηση που θα λάβουμε από την πολιτεία είναι ίδια με την περσινή και είναι πολύ σημαντικό ότι δεν έχουμε μειώσεις, ενώ καταφέραμε και σχεδόν έχουμε μηδενίσει το έλλειμμα, που ήταν 750.000 ευρώ, στα 40.000 ευρώ». Για ακόμη μια φορά ο Αγγελούδης κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων να ρίξουν ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη του αθλήματος και επεσήμανε αναφορικά με τους ξένους: «Πρέπει να γίνει μια συμφωνία κυρίων από τους εκπροσώπους των σωματείων για τη σταδιακή μείωσή τους στα επόμενα χρόνια».
* Εγινε η εκκαθάριση του μητρώου των σωματείων, όπως έχει ζητήσει και η ΓΓΑ. 63 σωματεία διαγράφτηκαν από το δυναμικό της ΟΧΕ, που έχουν διακόψει την αθλητική τους δραστηριότητα την τελευταία 4ετία και περισσότερο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr