ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η σεισμική "συνάφεια" Σαντορίνης και Δυτικής Ελλάδας και οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Κοινοποίηση
Tweet

Τι δήλωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού της Αθήνας Κ. Μακρόπουλος

Δεν συσχετίζονται ο σημερινός και ο χθεσινός σεισμός, μεταξύ Κρητης και Σαντορίνης, με την όποια δραστηριότητα παρατηρείται στον ηφαιστειακό χώρο της Νέας Καμένης στη Σαντορίνη, δήλωσε στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος. Ο σημερινός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, δεν ήταν ούτε δίδυμος με τον χθεσινό είπε ο κ. Μακρόπουλος. Ηταν ενας διαφορετικός σεισμός. Τέτοια φαινόμενα είχαμε και στο παρελθόν στη Δυτική Ελλάδα που εκτονώθηκαν. Ειναι θετικό ότι δεν ήταν μεγάλο το εστιακό τους βάθος.

Σε ότι αφορά τη Σαντορίνη, ο καθηγητης δήλωσε ότι «υπάρχει μια δραστηριότητα πάνω στη Νέα Καμένη, που έχει ξεκινήσει από τις αρχες του 2011. Ο ΟΑΣΠ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα έχουν εγκαταστήσει 21 σεισμογράφους και παρακολουθούν όλα τα δεδομένα. Το φαινόμενο βρίσκεται στην αρχή του κίτρινου, με βάση την επιστημονική κλίμακα πράσινο - κίτρινο- ροζ - κόκκινο.Το παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή. Δεν είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται από τη μία μέρα στην άλλη».

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ενόψει και της τουριστικής περίοδου, για να μην πληγεί η τουριστική κίνηση και οι αφίξεις στο νησί», επισήμανε, τέλος, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις