ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχάλης Μπεκίρης: Κατάθεση ερώτησης με θέμα τα τέλη κυκλοφορία σε αυτοκίνητα με υγραέριο

Κοινοποίηση
Tweet

Ο Αχαιός πολιτικός τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν υγραέριο

Να ξεκαθαρίσει την θέση και την πολιτική του υπουργείου οικονομικών, ζητά ο Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, σε ότι αφορά τον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υγραέριο.

Ο κ. Μπεκίρης έφερε το θέμα στη βουλή και επισημαίνει ότι παρά την δύσκολη  οικονομική συγκυρία, η προστασία  του περιβάλλοντος παραμένει πρώτη προτεραιότητα για το ελληνικό κράτος και για τους Έλληνες πολίτες και ότι ένας τρόπος προστασίας είναι και η χρήση υγραερίου στα αυτοκίνητα και η αντικατάσταση της βενζίνης.

Ο Αχαιός πολιτικός τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει  διαφορετική αντιμετώπιση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν υγραέριο και ζητά από την ηγεσία του υπουργείου κα κάνει γνωστό εάν υπάρχει   η πρόθεση αυτή

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η προστασία του περιβάλλοντος παραμένει πρώτη προτεραιότητα για το ελληνικό κράτος και για τους Έλληνες πολίτες. Ένας τρόπος προστασίας είναι και η χρήση υγραερίου στα αυτοκίνητα και η αντικατάσταση της βενζίνης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός πολιτών μετατρέπει τα αυτοκίνητά τους έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν υγραέριο. Την ίδια ώρα, η πολιτική του υπουργείου σε ότι αφορά στον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας είναι διφορούμενη.

Κατόπιν των ανωτέρω ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο αρμόδιος  Υπουργός:

1. Ποια είναι  η πολιτική του υπουργείου  σε ότι αφορά τον καθορισμό  των τελών κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υγραέριο;

2. Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υγραέριο και στα υβριδικά;

3. Εάν όχι, υπάρχει πρόθεση για διαφορετική αντιμετώπιση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν υγραέριο;»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις