ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση: “Χαστούκι” στο δικομματισμό - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Παπαδήμος

Κοινοποίηση
Tweet

Το 75% θέλει τη δημιουργία νέων κομμάτων - To 47% θα ψήφιζε νέο κόμμα Παπαδήμου στις εκλογές

Η κρίση, τα επώδυνα μέτρα και η αβεβαιότητα κάνει τους έλληνες να γυρίζουν την πλάτη στα δύο μεγάλα κόμματα και να ζητούν νέα σχήματα.Σε δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής, ο δικομματισμός βρίσκεται σε ιστορικό ναδίρ ενώ οι έλληνες πολίτες σε ποσοστό 75% θέλουν τη δημιουργία νέων κομμάτων καθώς θεωρούν οτι δεν τους εκφράζουν τα υφιστάμενα πολιτικά σχήματα. Το 47,2% των πολιτών δηλώνει μάλιστα οτι θα ψήφιζε νέο κόμμα Παπαδήμου στις εκλογές.

Το 40,3% λέει όχι στις κάλπες τώρα και δηλώνει πως επιθυμεί εκλογές στο τέλος της τετραετίας αξιολογώντας θετικά την παραμονή Παπαδήμου στην πρωθυπουργία.

Στο ερώτημα “ποιον θεωρείτε καταληλότερο για πρωθυπουργό”, ο Λουκάς Παπαδήμος προηγείται με τεράστια διαφορά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου. 54,3% συγκεντρώνει ο Λουκάς Παπαδήμος ένατντι 21,7% του Α. Σαμαρά. Σε σχέση με τον Γ. Παπανδρέου, ο Λ. Παπαδήμος συγκεντρώνει ποσοστό 71,8% έναντι 3,8% του Γ. Παπανδρέου.

Στην πρόθεση ψήφου (αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε) προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 20,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 13%, ΚΚΕ 8,7%, ΛΑΟΣ 7,2%, Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Πανελλήνιο Αρα Πολιτών 2,3%, άλλο κόμμα 4,2% ενώ οι αναποφάσιστοι ξεπερνούν το 25%.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις