Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Βασίλης Μακιός & το Corallia

Ο Βασίλης Μακιός & το Corallia

Διθυραμβικό άρθρο στο «Πρώτο Θέμα» για το Τεχνολογικό Πάρκο, του οποίου ηγείται ο γνωστός καθηγητής πανεπιστημίου.

 

Χρειάστηκε το δαιμόνιο ενός πολιτογραφημένου πατρινού καθηγητή πανεπιστημίου, του Βασίλη Μακιού, και το όραμά του για δημιουργία μιας silicon valley, γιατί όχι και στην Πάτρα για να γίνει το πρώτο βήμα του Τεχνολογικού Πάρκου Corallia που στεγάζεται στο Μαρούσι και που ήδη βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία ενός αντίστοιχου πάρκου και στην Πάτρα, όπου υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για εκμετάλλευση της γνώσης που παράγεται στα εργαστήρια του  πανεπιστημίου.

Το περιοδικό BEST είχε επισημάνει τη σημασία του κέντρου μικροηλεκτρονικής  Corallia από πέρυσι το Πάσχα, όταν σε συνέντευξη του ιδρυτικού της μέλους και καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλη Μακιού, υπήρξε εκτενής αναφορά για τους στόχους και τους σκοπούς του.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται με το χθεσινό δισέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που μεταξύ άλλων διθυραμβικών που αναφέρονται για το Corallia, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το πρώτο βήμα για τη δημιουργία silicon valley στην Ελλάδα, επισημαίνεται ότι: «το 2006 ξεκίνησε η λειτουργία του Corallia και η ανταπόκριση των πολυεθνικών επιχειρήσεων για εγκατάσταση έστω ενός μέρους των ερευνών τους στην Ελλάδα ήταν άμεση. Παράλληλα πολλές επιχειρήσεις αποφάσισαν να ενταχθούν στο cluster. Αυτή τη στιγμή το σύνολο της ελληνικής αγοράς τεχνολογίας έχει ενταχθεί στο Corallia, (περισσότερες από 70 επιχειρήσεις καθώς και 30 περίπου ερευνητικά εργαστήρια. Ο κύκλος των εργασιών των 13 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του προγράμματος αυξήθηκε κατά 59,56%, οι εξαγωγές κατά 109,67%, η απασχόληση κατά 92,63% και ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά 137,5%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις