Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιους δρόμους κρατούν κλειστούς οι αγρότες

Ποιους δρόμους κρατούν κλειστούς οι αγρότες

Κρίσιμη η συνάντηση με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Στην αυριανή συνάντηση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή, στρέφονται οι ελπίδες για απελυθέρωση των Εθνικών Οδών από τα αγροτικά μπλόκα, καθώς οι αγρότες έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τους, κρατωντας κλειστές πολλές οδικές αρτηριες της χώρας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι αγρότες από 10 μπλόκα των Γρεβενών δεσμεύτηκαν να ανοίξουν τους δρόμους έως ότου συναντηθούν με την υπουργό.

Η συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών εχει οριστεί για την Κυριακή το απόγευμα (18:00).

Τη Δευτέρα αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας προγραμματίζουν να κατέβουν στην Αθήνα με λεωφορεία και να συγκεντρωθούν έξω από το Ζάππειο, όπου θα διεξάγεται ο διήμερος διάλογος για το Αγροτικό.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν όμως και οι οργανωμένοι νέοι αγρότες, η Πανελλήνια Ένωση των οποίων διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.

Επίσης, ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις και οι κτηνοτρόφοι, διεκδικώντας την υλοποίηση των δικών τους αιτημάτων. Οριστική απόφαση θα ληφθεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

Αναλυτικότερα, ο χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, έχει σήμερα το πρωί ως εξής:

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

• Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης -Βέροιας (κόμβος Χαλκηδόνας). Ώρα 11.00 της 23-01-2010 θα μεταβούν στο σημείο η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων STAGE Ν. Θεσ/νίκης, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση συμπαράστασης - Αλληλεγγύης στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝIA & ΘΡΑΚΗ

• 191 χλμ Ε.Ο. -Διασταύρωση Χρυσούπολης -Επί της Εγνατίας Οδού. Αποκλεισμός και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Π.Ε.Ο.

• Τελωνείου Εξοχής Κ. Νευροκοπίου. Ελεύθερη διέλευση ΙΧΕ (εκτός των φορτηγών)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

• Συνοριακός Σταθμός Προμαχώνα. Ελεύθερη διέλευση ΙΧΕ (εκτός των φορτηγών)

ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

• Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού (κόμβος Βογατσικού), Νέα και Παλαιά Εθνική Οδός Καστοριάς - Κοζάνης. Αποκλεισμός από 11.00 ώρα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

• Α/Κ Νίκαιας 346,3 χλμ Π.Α.Θ.Ε. - Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

• Α/Κ Μικροθηβών. 296 Χ/Θ Π.Α.Θ.Ε.. Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

• • Στο 90ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε. (Ρεύμα της Αθήνας). Αποκλεισμός. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

• Στο 110ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Κάστρο). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 14.35΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

• Στο 70ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Αερογέφυρα Ριτσώνας). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 21-01-2010. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

• Στο 72ο χλμ Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς-Λαμίας. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 17-01-2010 και ώρα 09.30΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

• Στο 210ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Θέση Ρούμελη) Αλαμάνα. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 13.15΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΗΠΕΙΡΟΣ

• Στο 22ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας- Ιωαννίνων. Δ.Δ. Λούρου. Αποκλεισμός Ε.Ο. από 18-01-2010. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΚΡΗΤΗ

• Κόμβος Πεζών 15ο χλμ Επ.Ο. Αρκαλοχωρίου - Ηρακλείου. Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας ανά μισή ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις