Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πρεμιέρα του θεατρικού έργου "Χαμάμ Γυναικών"

Πρεμιέρα του θεατρικού έργου "Χαμάμ...

Δείτε φωτογραφίες

Πρεμιέρα έκανε το πολύκροτο θεατρικό έργο "Χαμάμ Γυναικών" στο θέατρο Μπρόντγουαιη.

Λίγα λόγια για έργο

Ξεκίνησαν τελικά οι παραστάσεις του πολύκροτου έργου της Νελλ Νταν ΧΑΜΑΜ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στο θέατρο Μπρόντγουαιη της Αγίου Μελετίου.
Το έργο παρουσιάζεται σε νέα μορφή ύστερα από τις επιτυχημένες παραστάσεις πάλι από τον παραγωγό Βασίλη Πλατάκη το 1983 στο θέατρο Βεάκη με την Γωγώ Ατζολετάκη ,την Βάσια Τριφύλλη, την Καίτη Λαμπροπούλου κ.α. σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπουχλή και ύστερα στην Κύπρο . Το 1997 παρουσιάστηκε στο θέατρο Μπρόντγουαιη σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντοπούλου με την Μάρθα Καραγιάννη ,την Άννα Παιτατζη, την Τασσω Καββαδία κ.α και στη συνέχεια σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αθηναιόν και το καλοκαίρι του 1998 στο θέατρο Μίνωα.
Συνολικά έχει κάνει πάνω από 1500 παραστάσεις και το παρακολούθησαν πάνω από 250.000 θεατές .
Και τώρα πάλι στο θέατρο Μπρόντγουαιη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου με τις Τιτίκα Σαριγκούλη, Καίτη Φίνου, Εύα Λάσκαρη, Μαρία Δρακοπούλου, Βάσια Βασιλείου, Αγάπη Βατιανού, Μαρία Τοκμάκη
και Συντελεστές τους

Υπόθεση

Σε ένα δημοτικό χαμάμ που έχει χτιστεί στις αρχές του αιώνα σε κάποια συνοικία του Λονδίνου, συχνάζουν γυναίκες της περιοχής, φαινομενικά για να "χαλαρώσουν" και να "ξεκουραστούν", αλλά ουσιαστικά για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να μιλήσουν.
Ανάμεσα τους η απίθανη γηραιά κυρία Μέντοου (Τιτίκα Σαριγκούλη) με την υστερική κόρη της Αυγή (Μαρία Τοκμάκη), η παρορμητική Τζόσι (Βάσια Βασιλειίου), η συντηρητική Νάνσυ (Αγάπη Βατιανού), η συγκρατημένη Τζέιν (Εύα Λάσκαρη).
Γίνονται φίλες κι εκμυστηρεύονται τα συναισθήματα τους μεταξύ τους, αλλά και στη Βιολέτα (Καίτη Φίνου), την υπεύθυνη του χαμάμ.
Η αναστάτωση στη ζωή αυτών των έξι γυναικών έρχεται όταν ο Δήμος αποφασίζει να γκρεμίσει το χαμάμ. Οι έξι γυναίκες θα αγωνιστούν για τη διάσωση του και θα δεθούν περισσότερο μεταξύ τους.
Έργο τρυφερό όσο και κωμικό, κοινωνικό όσο και πρωτότυπο, σκληρό όσο κι ευαίσθητο. Το "Χαμάμ Γυναικών" είναι έργο γεμάτο ανθρωπιά. Οι ηρωίδες του, μεγαλωμένες μέσα στις συμβάσεις της εποχής, όταν γίνονται ομάδα, αρνούνται να δεχτούν άλλη μια μορφή καταπίεσης - την κρατική αυτή τη φορά - και βρίσκουν το κουράγιο να αντιταχθούν σε ειλημμένες κρατικές αποφάσεις με μόνο όπλο τη γνησιότητα των συναισθημάτων τους και την ομοψυχία τους.

Σκηνοθεσία Γιάννης Μόρτζος
Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές
Σκηνικά Χάρης Σεπεντζής
Κοστούμια Σάββας Πασχαλίδης
Σχεδιασμό φωτισμών Βασίλη Πλατάκη
Μουσική Σάκης Τσιλίκης
Βοηθός σκηνοθέτη Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight