Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τρέμουν τις αποκαλύψεις οι προστάτες του κυκλώματος στο Λιμάνι της Πάτρας

Τρέμουν τις αποκαλύψεις οι προστάτες του...
Ξανάλατος Νίκος

Ο Υπουργός ζήτησε την άμεση απομάκρυνση ενός Κλαδάρχη, που διευθύνει ευαίσθητο τομέα στο πρώην ΥΕΝΑΝΠ

Τριγμούς προκαλούν στο πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οι αποκαλύψεις που αφορούν στην διαδικασία της διερεύνησης  του δουλεμπορικού κυκλώματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται Λιμενικοί που συνέδραμαν ώστε αυτό να   προωθεί λαθρομετανάστες από την Πάτρα στην Ιταλία έναντι «κεφαλικού φόρου»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για το Λιμενικό Μιχάλης Χρυσοχοίδης, σε άτυπη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους του ναυτιλιακού ρεπορτάζ, αναφέρθηκε  στην επιστολή του ναύαρχου ε.α. Ελευθερίου Φερούση.

Αν και την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός είχε δηλώσει άγνοια για την επιστολή, την Τρίτη παραδέχθηκε ότι όντως αυτή  έφθασε στο Γραφείο του, όπως επίσης  και η επιστολή του τέως λιμενάρχη Πάτρας Απόστολου Λιούρδη.

Ο κος Χρυσοχοιδης  είπε πως  τις δύο επιστολές τις έστειλε αμέσως στον αρμόδιο εισαγγελέα και στο Ναυτοδικείο Πειραιά.

Επίσης, η επιστολή Φερουση προωθήθηκε στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα διεξαχθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες καθώς το περιεχόμενο της  εκτιμάται ως ιδιαίτερα σημαντικό.

Ταυτόχρονα πηγές του Λιμενικού λένε πως ένας  ανώτερος  αξιωματικός  ο οποίος φέρεται πως  γνώριζε την υπόθεση της Πάτρας σκέπτεται να καταθέσει την παραίτηση του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  έχει λάβει κλήση για να καταθέσει στην ανακρίτρια Πατρών. Την ίδια στιγμή πηγές του Υπουργείου αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Υπουργός ζήτησε την άμεση απομάκρυνση ενός Κλαδάρχη, που διευθύνει ευαίσθητο τομέα στο πρώην ΥΕΝΑΝΠ.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια σύστασης του Αρχηγείου Λιμενικής Ακτοφυλακής. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, εκτιμάται ότι ο Υπουργός θα προβεί σε «εκκαθαρίσεις» ώστε η νέα Υπηρεσία απαλλαγμένη από «αγκάθια» του παρελθόντος, να αφοσιωθεί στο έργο της.

Πάντως η παραδοχή του Υπουργού ότι έλαβε την επιστολή Φερούση, αφήνει να εννοηθεί ότι πλέον ο κ. Χρυσοχοίδης, γνωρίζει ακριβώς το περιεχόμενο των καταγγελιών του απόστρατου Ναυάρχου, σύμφωνα με τις οποίες, τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή ηγεσία του Λιμενικού, γνώριζαν σε βάθος όλα τα προβλήματα της Πάτρας, ενώ ερωτηματικό παραμένει το γιατί δεν έπραξαν ότι έπρεπε, προκειμένου να ξηλωθεί το κύκλωμα πριν επέμβει καταλυτικά η Ασφάλεια Πατρών .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις