Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητροπολίτης Πατρών προς...Γαβρόγλου: "Ο πρώτος Υπουργός παιδείας του ελεύθερου Ελληνικού κράτους ήταν παπάς, μην το ξεχνάτε"

Μητροπολίτης Πατρών προς...Γαβρόγλου: &q...

Μία έμμεση απάντηση στα όσα είπε ο κ. Γαβρόγλου για τους 6.000 ιερείς

Δεν άφησε ασχολίαστο αυτό που είπε ο Υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με τον αριθμό των οργανικών θέσεων ιερέων, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου που επικαλέστηκε ένα παλαιό νόμο εδώ και σχεδόν 75 χρόνια, του 1945, «οι οργανικές θέσεις ιερέων είναι 6.000 και ούτε μια παραπάνω & δεν είναι 10.400», με την έννοια ότι πρέπει να μισθοδοτούνται μόνον οι έγγαμοι ιερείς, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή 14-4-2019 στη Θεία λειτουργία στην Παντάνασσα είπε με νόημα την στιγμή που αναφέρθηκε στη θυσία του Αγίου Δημητρίου του εν Τριπόλει μαρτυρήσαντος σε ηλικία μόλις 24 ετών πως στο συμβάν έτυχε να είναι μπροστά ένας διάκος ο Ιωσήφ που σκούπισε το μαντήλι του με το αίμα του Δημητρίου.

Ο Ιωσήφ λοιπόν έμελλε στη συνέχεια να γίνει, όπως είπε με νόημα ο κ.κ. Χρυσόστομος, ο 1ος Υπουργός παιδείας του ελεύθερου πλέον Ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους. «Ο πρώτος Υπουργός παιδείας ήταν παπάς», είπε με νόημα υπενθυμίζοντας στον τωρινό Υπουργό την αξία και προσφορά της εκκλησίας & της ιεροσύνης.

«Κρατεῖστε ὡς θησαυρό πολύτιμο καί ὡς μῦρο εὐῶδες, τήν ἱερά παρακαταθήκη τοῦ Γένους μας. Σταθεῖτε ἡρωϊκά ἀπέναντι στήν λαίλαπα πού θέλει νά ἀφανίσει τήν ἱστορία μας, τήν πνευματική μας ὀντότητα καί τήν ἐθνική μας παράδοση καί ἰδιοπροσωπία…», είπε ο κ.κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος και στα νέα παιδιά με εθνικές ενδυμασίες που ήσαν στο ναό και κρατούσαν τις εικόνες των τιμώμενων αγίων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις