Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμος Πατρέων κάνει κατάσχεση λογαριασμών σε οφειλέτες, ακόμη και συνταξιούχων

Ο Δήμος Πατρέων κάνει κατάσχεση λογαριασ...

Ποιους κατατάσσει στους μεγαλοοφειλέτες

Σε κατάσχεση το τραπεζικού λογαριασμού που διαθέτει πολίτης της Πάτρας στην Εθνική Τράπεζα για να λαμβάνει τη σύνταξη του, προχώρησε ο Δήμος Πατρέων, καθώς ο εν λόγω πολίτης έχει οφειλές προς τον Δήμο από προηγούμενη επαγγελματική του δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης. Το ποσό οφειλής με τις προσαυξήσεις ανέρχεται σε 57.467 ευρώ.

Ο πολίτης βγήκε στην σύνταξη και διέθετε στην Εθνική ένα λογαριασμό για να πληρώνεται κάθε μήνα. Τον συγκεκριμένο λογαριασμό δέσμευσε ο Δήμος Πατρέων και έτσι η σύνταξη του πολίτη κατευθύνεται πλέον στα Δημοτικά Ταμεία.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος συμπολίτης στάθηκε άτυχος στο εξής: Το ποσό που χρωστά, όχι το αρχικό αλλά μαζί με τις προσαυξήσεις, ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ευρώ, ένα πλαφόν που η δημοτική Αρχή έχει θέσει πάνω από το οποίο εντάσσει τους οφειλέτες στην κατηγορία των «μεγαλοοφειλετών» και δεσμεύει τους λογαριασμούς τους στην τράπεζα.

Βέβαια, η ίδια η δημοτική Αρχή τον Μάιο του 2018, που είχε «σηκώσει» επικοινωνιακά το θέμα των πλειστηριασμών, είχε δώσει στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως: «Από τις δεσμεύσεις των λογαριασμών, τα αποτελέσματα πλην μεμονωμένων περιπτώσεων ήταν πενιχρά έως αμελητέα στο σύνολο (μηδενικοί λογαριασμοί, είχαν προηγηθεί δεσμεύσεις για οφειλές προς Δ.Ο.Υ. , ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ)» για να διαπιστώσει πως:

«Η πραγματικότητα όμως για τους μεγάλους οφειλέτες είναι ότι καλύπτονται από νόμους και δικαστικές αποφάσεις και έχουν ασυλία, με αποτέλεσμα αυτά τα μεγάλα ποσά να μην μπορούν να εισπραχθούν».

Η ίδια η Δημοτική Αρχή μάλιστα, τότε, έβγαζε το συμπέρασμα πως: «υπάρχει δυσκολία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των μισθωτών και των συνταξιούχων, που αποτελούσαν την πλειοψηφία όσων μπήκαν σε ρύθμιση των 100 δόσεων, να ανταποκριθούν στην εκτεταμένη φοροληστεία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεσμεύτηκε λογαριασμός στον οποίο κατατίθεται αποκλειστικά και μόνον  η σύνταξη ενός πολίτη, η οποία σύνταξη αν μη τι άλλο θεωρείται ιερή.

Για του λόγου του αληθές το thebest.gr, δημοσιεύει και την ειδοποίηση της τράπεζας προς τον άτυχο συμπολίτη για το κατασχετήριο του Δήμου Πατρέων προς τον πολίτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις