Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Επίκαιρο παρά ποτέ το μήνυμα της Επανάστασης του 1821, ενάντια στην τυραννία

Σία Αναγνωστοπούλου: Επίκαιρο παρά ποτέ ...

Τι δήλωσε η αν. Υπουργός Εξωτερικών μετά την παρέλαση στην Πάτρα

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που έγιναν το πρωί της Δευτέρας στην Πάτρας για την επέτειο της ελληνικής επανάστασης του 1821. Η κυρία Αναγνωστοπούλου παρακολούθησε τη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια από την εξέδρα των επισήμων στην Αγίου Ανδρέου την παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Η κυρία Αναγνωστοπούλου, μετά το τέλος των εκδηλώσεων, μιλώντας στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, υπογράμμισε πως η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 συμβολίζει τη Δημοκρατία και την Ελευθερία και Ισότητα, πάνω από όλα όμως την κατάργηση της τυραννίας.

Το μήνυμα της ελληνικής επανάστασης – συνέχισε η αν. Υπουργός Εξωτερικών, είναι επίκαιρο για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για τον κόσμο ολόκληρο, ιδιαίτερα τώρα που δυνάμεις ακροδεξιές, φασιστικές προσπαθούν να καταργήσουν αυτό που δίδαξαν οι επαναστάτες του 1821, τον αγώνα εναντίον της Οθωμανικής τυραννίας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Αναγνωστοπούλου είπε: «Εγώ θα θυμίσω ένα πράγμα. Στην Ελλάδα, καμία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ποτέ δεν πρόδωσε το έθνος. Φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις αιματοκύλησαν την χώρα, όπως και όλη την Ευρώπη. Φασιστική, αυταρχική εξουσία πρόδωσε την Κύπρο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις