Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Η Πάτρα έσπασε το ρεκόρ Γκίνες με το συγχρονισμένο καρναβαλικό χορό 511 ατόμων – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η Πάτρα έσπασε το ρεκόρ Γκίνες με το συγ...

Χόρεψαν 511 άτομα επί 8,5 λεπτά

Έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες χορεύοντας συγχρονισμένα 511 άτομα το βράδυ της Πέμπτης στην Πάτρα. Ο χορός ήταν, τι άλλο, καρναβαλικός και το ρεκόρ έσπασε σε υπαίθριο τμήμα πολυχώρου Royal Theater.

Η Πάτρα σπάει το ρεκόρ Γκίνες με το χορό του Πατρινού καρναβαλιού – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Από νωρίς ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο χώρο, περιμένοντας με ανυπομονησία να συμμετάσχουν στην ανθρώπινη αλυσίδα χορού και να χαρίσουν στην πόλη θέαμα και διεθνή αναγνώριση, μέσα από το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Όπως και έγινε!

Οι 511 συμμετέχοντες, όπως τους μέτρησαν και ξαναμέτρησαν οι διοργανωτές, συγχρονίστηκαν άψογα επί 8 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα και έδωσαν στην Πάτρα μια θέση στα διάσημα ρεκόρ Γκίνες.

Κι αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν οι Alcatrash, στην κεντρική σκηνή του Royal Theater. Το αγαπημένο συγκρότημα της πόλης, με ανανεωμένο καρναβαλικό πρόγραμμα και με πανηγυρική διάθεση ανέβηκε στη σκηνή για ένα όλους σ’ ένα ξέφρενο party.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, πριν από την εκδήλωση, ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Μάριος Ιωαννίδης αναφέρει ότι «η προσπάθεια ξεκίνησε σε συνεργασία με σχολές χορού και συλλόγους, ενώ ήδη έχουμε κατοχυρώσει την προσπάθεια τόσο για φέτος όσο και για τις επόμενες Απόκριες, δηλαδή θα κάνουμε δύο μέσα στη διετία».

«Το 2014 συμμετείχαμε στην μεγαλύτερη "salsa rueda" που έγινε στη Θεσσαλονίκη με 1.100 άτομα, ενώ το 2016 κάναμε τον μεγαλύτερο ομαδικό χορό "μπατσάτα" στην Καλαμάτα με 740 άτομα» προσέθεσε. Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς ξεκίνησε η προσπάθεια στην Πάτρα, ο Μάριος Ιωαννίδης σημείωσε ότι «μόλις δημιούργησα σχολή χορού στην Πάτρα, άρχισα σιγά-σιγά να επικοινωνώ με άλλες σχολές και συλλόγους και έτσι φθάσαμε σε μία συνεννόηση, ώστε να κάνουμε μία προσπάθεια, με σκοπό την εξωστρέφεια του χορού μέσα από το καρναβάλι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019