Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επί ποδός οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί -Πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 2 Μαρτίου

Πάτρα: Επί ποδός οι ιδιωτικοί εκπαιδευτι...

Ημερίδα & διαμαρτυρία κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στην υγεία, στο Εργατικό κέντρο

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική εκπαίδευση και καλεί τα μέλη του, εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 10.00 π.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας για τα ζητήματα της Υγείας και την ίδια μέρα στις 12.30 μ.μ. πάλι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας για τα ζητήματα των εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας αε ανακοίνωση του αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά των πρωτοβάθμιων σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην αύξηση των αποδοχών (για ωρομίσθιο 13,36 €) και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα Φροντιστήρια Μέση Εκπαίδευσης (ΦΜΕ) και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΚΞΓ), οι οποίες έχουν από το 2012 μετατραπεί σε συνθήκες γαλέρας.

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία των εργοδοτών (ΟΕΦΕ), κάνει αγώνα δρόμου όχι μόνο για να αποτρέψει την υπογραφή ΣΣΕ που θα βελτιώσει τις αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών, αλλά προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο να επιδεινώσει τις υπάρχουσες.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, πρέπει να γνωρίζει η κοινωνία ότι οι εργοδότες έφτασαν στο σημείο να κάνουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία εκδικάζεται στις 19/3/2019, προκειμένου να ακυρωθεί η εφαρμογή του Νόμου 4415/2016 και της εφαρμοστικής εγκυκλίου του, για να ακυρωθεί η εφαρμογή του ωραρίου 21 ωρών και να επιστρέψει το ωρομίσθιο από τα 6,7 στα 3,5 ευρώ.

Ζητάμε να μην περάσει ο μεσαίωνας που θέλουν οι εργοδότες!

Καμιά υποχώρηση στην αντεργατική μνημονιακής πολιτική της κυβέρνησης

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ωρομίσθια 13,36 ευρώ και όλα τα σύγχρονα δικαιώματα των εκπαιδευτικών

Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο και παλεύουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο που να καλύπτει τις ανάγκες μας

Καλούμε σωματεία, φορείς, ενώσεις γονέων σε συμπαράσταση στον αγώνα μας! Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και ενημερώνουμε την κοινωνία.

Καλούμε σε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση-πορεία από το εργατικό κέντρο το Σάββατο 2/3 στις 12:30 ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση.

Τέλος το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς να συμμετέχουν ενεργά στις πρωτοβουλίες του και να πάρουν μέρος στην Εκδήλωση – Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Μάρτη στις 18.00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο καθώς και να δώσουν όλοι δυναμικό παρών στη συγκέντρωση - κινητοποίηση το Σάββατο 2 Μάρτη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, αντιδρώντας στην σημερινή πολιτική που εφαρμόζεται στην υγεία.

Απέναντι σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν καθημερινά τους συνανθρώπους μας, τους εργαζόμενους και βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας παίρνει θέση. Η προάσπιση της υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν μπορούν να μένουν άλλο στην αδράνεια.  Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία ούτε απέξω δεν μπορούν να περάσουν από τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας και τις μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας να πάρουν θέση στον αγώνα, γιατί το ζήτημα της Υγείας δεν είναι πολυτέλεια, είναι κάτι πολύ σοβαρό. Να απαιτήσουμε όλα όσα χρειάζονται, όλα όσα έχουμε ανάγκη, αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προσθέτοντας πως εδώ στην Πάτρα είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, πως υπάρχουν ολόκληρα τμήματα που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων και πως οδηγείται σε κλείσιμο το νοσοκομείο Καραμανδάνειο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις