Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Σία Αναγνωστοπούλου επιστρέφει στην κυβέρνηση και δηλώνει στο thebest.gr: Ελπίζω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις

Η Σία Αναγνωστοπούλου επιστρέφει στην κυ...
Βγενόπουλος Φάνης

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα και τους Αχαιούς

Η Αχαΐα «επιστρέφει» στην κυβέρνηση μετά την ανάληψη από τη Σία Αναγνωστοπούλου, του χαρτοφυλακίου της αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική. Το thebest.gr επικοινώνησε με τη βουλεύτρια Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα και μίλησε μαζί της για την εκ νέου υπουργοποιησή της.

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Ξανά Υπουργός η Πατρινή Σία Αναγνωστοπούλου - Στο σχήμα και ο Θάνος Μωραΐτης - Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Μάλιστα, όπως μάθαμε από τους συνεργάτες της, από την ώρα που ανακοινώθηκε η υπουργοποίηση της, το τηλέφωνο, τόσο το σταθερό στο γραφείο της, όσο και το κινητό της, δεν σταμάτησε να χτυπά και να δέχεται συγχαρητήρια και ευχές για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.

Μιλώντας στο thebest.gr η αναπληρώτρια, πλέον, υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστόπουλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την τιμή που της έκανε να την εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα για τρίτη φορά και για δεύτερη φορά στο ίδιο Υπουργείο.

«Ελπίζω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, ιδιαίτερα σε αυτή τη περίοδο που η Ευρώπη βρίσκεται σε μετάβαση», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Αναγνωστοπούλου η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο της Αχαΐας «που με στηρίζει με τη αγάπη του», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Σε μήνυμα της στη σελίδα της στο Facebook, η κυρία Αναγνωστόπουλου έγραψε τα εξής: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου σε όλους και σε όλες σας. Συγγνώμη που δεν απαντάω προσωπικό αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα. Ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε με τη στήριξή σας.»

Η Σία Αναγνωστοπούλου εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις 17 Ιουλίου κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε ορίστηκε Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών. Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 επανεξελέγη βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές, ορίστηκε Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η Σία Αναγνωστοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.

Πήρε πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και πτυχίο στην Τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I στο Παρίσι και πήρε το διδακτορικό της πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι.

Ήταν επί 9 χρόνια (1995-2004) καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2004 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Τουρκικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις