Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρέθηκαν οι θέσεις για τις δεξαμενές του Φυσικού Αερίου σε Πάτρα, Αγρίνιο, Πύργο- Τεράστια οφέλη θα προκύψουν για τα νοικοκυριά

Βρέθηκαν οι θέσεις για τις δεξαμενές του...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ανακοινώνονται μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

Έτοιμο να παρουσιάσει τις τελικές του προτάσεις για τα σημεία σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο όπου θα κατασκευαστούν οι δεξαμενές στις οποίες θα αποθηκεύεται το υγροποιημένο φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στην Πάτρα οι περιοχές αυτές θα είναι δύο αντιδιαμετρικά της πόλης ώστε να καλύπτεται επαρκώς όλη της η έκταση, ενώ σε Πύργο και Αγρίνιο θα υπάρξει από μια θέση.

Μάλιστα για το θέμα επίκειται το προσεχές διάστημα στην Πάτρα επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη.

Αναφορικά με την αχαϊκή πρωτεύουσα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προταθούν από δύο σημεία σε κάθε πλευρά της Πάτρας με την τοπική αυτοδιοίκηση να καλείται από κοινού, με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, να αποφασίσει την καλύτερη δυνατή. Το ΤΕΕ έχει ήδη καταλήξει στις θέσεις που θα προτείνει οι οποίες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου, πρέπει να είναι κοντά σε δρόμο για να έχουν εύκολη πρόσβαση, ενώ κατά προτεραιότητα προτιμούνται εκτάσεις που είναι είτε δημόσιες είτε δημοτικές.

Στα τέλη του μηνός λοιπόν, όταν θα οριστικοποιηθούν οι σχετικές προτάσεις, θα προκληθεί μια συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν, εκτός από το ΤΕΕ και τη ΔΕΔΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και οι οικείοι Δήμοι. Σε αυτή την συνάντηση αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την χωροθέτηση των δεξαμενών του LNG. Στην συνέχεια θα ξεκινήσει η μελέτη εφαρμογής του δικτύου και παράλληλα οι φορείς που τρέχουν το ζήτημα θα απευθυνθούν στην Ρυθμιστή Αρχή Ενέργειας προκειμένου να κλειδώσει το τιμολόγιο του φυσικού αερίου.

Με τα σημερινά δεδομένα υπολογίζεται ότι η τιμή θα είναι 20-30% φθηνότερη από εκείνη του πετρελαίου και θα εξυπηρετούνται από τις υποδομές, κατά προτεραιότητα, οι οικογένειες (σπίτια), τα δημόσια κτίρια και οι μικρές επιχειρήσεις.

Εκτιμάται ότι είναι εφικτό όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο ώστε μέσα στον 2020 να εγκατασταθούν οι εργολάβοι και ν’ αρχίσουν οι εργασίες. Επιθυμία όσων τρέχουν αυτό το μεγάλο πρότζεκτ είναι μέχρι το τέλος του 2022 να έχει κατασκευαστεί ένα ικανοποιητικό μέρος των υποδομών ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Σε σχετική του ανάρτηση για το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής αναφέρει τα εξής:

«Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2019 το ΤΕΕ / ΤΔΕ θα είναι έτοιμο να προτείνει εκείνες τις δυνητικές θέσεις χωροθέτησης για την τροφοδοσία των δικτύων Φυσικού Αερίου σε Πάτρα - Αγρίνιο - Πύργο.

Οι θέσεις αυτές ικανοποιούν τις προδιαγραφές που έλαβε το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας από τον κύριο και κατασκευαστή του έργου.

Η παράδοση του σχεδιασμού που υλοποιήθηκε από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί σύσσωμης της επωφελούμενης τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και της ΔΕΔΑ Α.Ε. προκειμένου στην συνέχεια να επιλεχθεί ο τόπος χωροθέτησης των εγκαταστάσεων για την τροφοδοσία των δικτύων φυσικού αερίου και για τις τρεις πόλεις.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις