Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την ψήφο εμπιστοσύνης - Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την ψήφο εμ...

Μέχρι την ψηφοφορία

Την Τετάρτη το βράδυ θα γίνει σύμφωνα με τα μέχρι ώρας δεδομένα η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση. Συμφωνα με το άρθρο του Συντάγματος, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε θελήσει να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή. Στην περίπτωση αυτήν η πρόταση εμπιστοσύνης εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη.

Η συζήτηση ξεκινά δυο ημέρες μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης και δεν μπορεί να παραταθεί  περισσότερες από τρεις ημέρες από την έναρξή της.

Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας είναι πάντοτε ονομαστική και διεξάγεται αμέσως  μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην ολομέλεια του Ελληνικού κοινοβουλίου, ωστόσο μπορεί να αναβληθεί για 48 ώρες εάν το ζητήσει η κυβέρνηση.

Στην ψηφοφορία συμμετέχουν και οι υπουργοί και υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.

Η πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών η οποία δεν πρέπει να είναι κατώτερη από τα 2/5 όλου του αριθμού των βουλευτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις