Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

ΜΙΝΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ "Η ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ" ΤΟΥ ΛΑΝΘΙΜΟΥ- ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΜΙΝΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ "Η ΕΥΝΟΟΥΜΕΝ...

Έχει ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις

O διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος παρέστη στην 76η απονομή των Χρυσών Σφαιρών και έζησε τον θρίαμβο της πρωταγωνίστριας του στην ταινία «Η Ευνοούμενη – Τhe Favourite» Ολίβια Κόλμαν που τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Α’ γυναικείου ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για την υπέροχη ερμηνεία της ως Βασίλισσα Άννα της Αγγλίας.

Η πλέον πολυαναμενόμενη ταινία εποχής του Έλληνα δημιουργού με το δικό του όμως χαρακτηριστικό, ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό βλέμμα θα έρθει στη χώρα μας σε λιγότερο από 1 μήνα, στις 7 Φεβρουαρίου 2019 σε διανομή της Odeon και το σχετικό διαφημιστικό τρέιλερ ήδη παίζεται στις Πατρινές οθόνες και μας προδιαθέτει θετικά.

Ενδιαφέρον θα έχει στις 8 Ιανουαρίου 2019 που θ’ ανακοινωθούν οι φετινές υποψηφιότητες του Σωματείου Αμερικανών σκηνοθετών – Directors Guild of America να δούμε αν τελικά θα είναι στην 5άδα ο Γιώργος Λάνθιμος ενώ 9/1 ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες των BAFTA, των βραβείων δηλαδή της Βρετανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας όπου αναμένεται να θριαμβεύσει. Φυσικά η αγωνία μεγαλώνει ενόψει των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ στις 22/1.

Μετά τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και δεκάδες υποψηφιότητες και βραβεύσεις σε μεγάλα Φεστιβάλ και διοργανώσεις, «Η Ευνοούμενη» είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα φαβορί για τα φετινά Όσκαρ, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου.

H εξαιρετική Αγγλίδα ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν που πήρε αρκετά κιλά για τις ανάγκες του ρόλου της, θα συμπληρώσει τα 45 της χρόνια στις 30 Ιανουαρίου που έχει γενέθλια.

Στις φετινές Χρυσές Σφαίρες ήσαν υποψήφιες και οι Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν στον β’ γυναικείο ρόλο ενώ υποψηφιότητα είχε και συνολικά η ταινία στην κατηγορία του καλύτερου φιλμ για κωμωδία/μιούζικαλ καθώς και στην κατηγορία του καλύτερου σεναρίου.

Στο Αμερικάνικο boxoffice σε 7 εβδομάδες προβολής η ταινία του Λάνθιμου έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 20 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα περίπου 7,5 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο. Την Πρωτοχρονιά ξεκίνησε να προβάλλεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παίζει και ο Νίκολας Χουλτ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. από το σάιτ της Independent έχει το εξής credit: Paul Drinkwater/NBC Universal/Handout via Reuters.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture