Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται ο "Τηλέμαχος" και φέρνει χιόνια ακόμη και στην Αθήνα - Συνεχίζεται από Δευτέρα η κακοκαιρία

Έρχεται ο "Τηλέμαχος" και φέρν...

Οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες

Οι επισκέψεις της κακοκαιρίας στην Ελλάδα δεν φαίνεται να τελειώνουν άμεσα κι αυτό γιατί μετά τη Σοφία και τα χιόνια που έφερε ακολουθεί ο  «Τηλέμαχος» που θα φέρει μαζί του χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα.

Τα φαινόμενα του τελευταίου διημέρου αρχίζουν να υποχωρούν και την Κυριακή θα επικρατήσουν ομαλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο τα χιόνια δεν θα λιώσουν γρήγορα αφού τη Δευτέρα ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει με χιόνια και κρύο την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα 07/01 και από τα βόρεια, αναμένεται ο «Τηλέμαχος», με ψυχρότερες αέριες μάζες να κινούνται προς τη χώρα μας, με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία», και επίσης τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Η εκτιμώμενη θερμοκρασία στο ισοβαρικό επίπεδο των 850 hPa, δηλαδή περίπου στα 1500 μέτρα, όπου διακρίνεται η κίνηση των ψυχρότερων αέριων μαζών από τα Βαλκάνια στην περιοχή μας,  την Κυριακή των Θεοφανείων και  τη Δευτέρα 07/01/2019.

Για την ημέρα των Θεοφανείων 06/01/2019, σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και πιθανόν στη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Έβρο, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να σημειωθεί παγετός τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και στα βόρεια τοπικά ολικός, ενώ τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις