Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μαίνεται ο πόλεμος της οικογένειας του Κ. Αγγελόπουλου – Τα παιδιά αμφισβητούν πως έδωσε συνέντευξη ο πατέρας τους στην «Καθημερινή»

Μαίνεται ο πόλεμος της οικογένειας του Κ...

Σε λίγες ημέρες αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης

Η διαμάχη της οικογένειας του ισχυρού άνδρα της Χαλυβουργικής και εφοπλιστή Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τα παιδιά του και μεγαλομετόχους της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτη και Γιώργο, βρίσκεται στο απόγειό της. Και αυτό διότι, σε λίγες ημέρες αναμένεται η δικαστική απόφαση για το αίτημα που έχουν υποβάλλει τα δύο αδέλφια να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης για τον πατέρα τους.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος επικαλούνται στην αίτηση που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο, μεταξύ άλλων, «βαρύτατη ψυχοδιανοητική έκπτωση» του 73χρονου πατέρα τους και καταλήγουν ότι είναι τέτοια η επιδείνωση των προβλημάτων υγείας του ώστε τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του. Γεγονός που, όπως επισημαίνουν, αναθέτει σε εκείνους «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του».

Στο πλαίσιο αυτό, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, προτείνουν κατάλληλο πρόσωπο να τεθεί ως δικαστικός συμπαραστάτης τον Γεώργιο Σκινδήλια, δηλαδή τον διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής αλλά και αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης τους, αλλά και του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, όπως εκείνοι ισχυρίζονται.

Στη εφημερίδα της «Καθημερινής της Κυριακής» δημοσιεύεται συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, όπου μεταξύ άλλων απαντά για τη δικαστική διαμάχη που έχει με τους γιους του.

Στη συνέντευξη ο επιχειρηματίας και εφοπλιστής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος,  απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς των γιών του. «Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα γι’ αυτή την εξέλιξη» σημειώνει αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τα παιδιά του. Ομως, συμπληρώνει, «μη νομίσετε ότι δεν είχα φροντίσει για τη διαδοχή, τα είχα τακτοποιήσει όλα και είχα μεριμνήσει για όλους».

Ωστόσο, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος με γραπτή τους δήλωση που εξέδωσαν λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας αμφισβητούν το περιεχόμενο της συνέντευξης.

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Για τη διαμάχη με τους γιούς του ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αναφέρει στη συνέντευξη του στην «Καθημερινή» τα εξής:

Ανεξαρτήτως δικαίου και αδίκου –που για τους τρίτους είναι δύσκολο να το διαπιστώσουν– σε αυτή τη διαμάχη, γιατί δεν επιλέξατε να κλείσετε νωρίτερα τα περιουσιακά αυτά ζητήματα που, αν δεν απατώμαι, δηλητηρίασαν τις σχέσεις σας;

– Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα για αυτή την εξέλιξη. Αλλά μη νομίσετε ότι δεν είχα φροντίσει για τη διαδοχή. Τα είχα τακτοποιήσει όλα και είχα μεριμνήσει για όλους. Αλλά η ζωή τα φέρνει αλλιώς, και τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, και είναι σωστό, ότι σε μια οικογένεια η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη τα χάνει.

Ποια είναι η συμβουλή που θα δίνατε σήμερα, ύστερα από όσα έχετε ζήσει, σε άλλους πατέρες ή αδέλφια που βιώνουν ή φοβούνται μήπως βιώσουν τέτοιες οικονομικές ενδοοικογενειακές έριδες;

– Τα παιδιά πρέπει να ακούν και να σέβονται τους γονείς. Τίμα την πατρίδα σου και την οικογένειά σου. Εγώ πάντα σεβόμουν τον πατέρα μου. Ακόμη και όταν συγκρούστηκα με τον αδελφό μου για τη διανομή της περιουσίας, είπα στον πατέρα μου «κάνε τη διανομή όπως θέλεις εσύ».

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Αδύνατο να έχει δοθεί συνέντευξη από τον πατέρα μας

Αμφισβητούν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, το περιεχόμενο της συνέντευξης που «φέρεται» -κατά τους ίδιους- να έδωσε ο πατέρας τους Κωνσταντίνος στην εφημερίδα "Καθημερινή". Στη δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η σημερινή "συνέντευξη" που υποτίθεται ότι έδωσε ο πατέρας μας στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ενώ εκκρεμεί και αναμένεται η έκδοση της απόφασης στη δίκη για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση, μας προκαλεί έκπληξη και οργή.

Από το - πλήρως αναληθές - περιεχόμενο της συνέντευξης προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κατασκευή της αποσκοπεί αποκλειστικά αφενός στην άσκηση αθέμιτης επιρροής ενόψει της δικαστικής απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί και αφετέρου στην ουσιαστική προαναγγελία του κλεισίματος της Χαλυβουργικής.

Στους επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας του πατέρα μας που την επινόησαν, υπενθυμίζουμε ότι, για λόγους που έχουν διαγνωσθεί από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα, είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά. Είναι σαφές, επομένως, ότι δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight