Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η οικονομική κρίση και η επιρροή της στα παιδιά το νέο project της Ελένης Ζαβέρδα -Η αφορμή για την ξεχωριστή συνεργασία με το Γεράσιμο Ανδρεάτο

Η οικονομική κρίση και η επιρροή της στα...

Δείτε ΦΩΤΟ

Ένα ιδιαίτερο  project  που δουλεύει εδώ κι αρκετό καιρό η Πατρινή εικαστικός Ελένη Ζαβέρδα στάθηκε αφορμή να γνωριστεί με τον τραγουδιστή Γεράσιμο Ανδρεάτο και να επιμεληθεί τελικά η ίδια το εξώφυλλο στο cd του που κυκλοφόρησε μόλις προχθές.

Η Ελένη Ζαβέρδα με το ολοκαίνουργιο cd του Γεράσιμου Ανδρεάτου το οποίο επιμελήθηκε η ίδια

Η Ελένη Ζαβέρδα με το ολοκαίνουργιο cd τ...

Η Ελένη Ζαβέρδα με το ολοκαίνουργιο cd του Γεράσιμου Ανδρεάτου το οποίο επιμελήθηκε η ίδια

Το “PLAYGROUND ¿” είναι μια ενότητα γλυπτών και κατασκευών όπου σκοπό έχει να αναδείξει το πρωταρχικό θέμα του πώς η οικονομική κρίση και η διαμόρφωση του κοινωνικού μοντέλου -λόγω αυτής- επηρεάζουν τα πολύ μικρά παιδιά στην Ελλάδα του σήμερα.

«Αφορά παιδιά που ηλικιακά δεν μπορούν να αντιληφθούν και εν συνεπεία να αντιδράσουν σε κάποιες καταστάσεις που τα κάνουν να νοιώθουν άβολα πχ, γιατί η μαμά κλαίει όλη μέρα στο δωμάτιό της, γιατί ο μπαμπάς είναι σπίτι και δεν πάει στην δουλειά, γιατί η φίλη μου δεν έχει κολατσιό, γιατί ο φίλος μου παράτησε τα εξωσχολικά μαθήματα και το πιο λυπηρό όλων… γιατί ο μπαμπάς μας άφησε και διάλεξε να ζει με τον Θεούλη;;;

Είναι τα παιδιά τα οποία θεωρούμε πως ¨δεν έχουν ανάγκη γιατί ακόμα δεν καταλαβαίνουν» ή διότι δεν ξέρουν κάποιο άλλο μοντέλο καθημερινότητας, οπότε αυτό θεωρείται το φυσιολογικό και πιστεύουμε πως δεν τα επηρεάζει» επισημαίνει μιλώντας στο thebest η Ελένη Ζαβέρδα.

Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και των οργανώσεων που ασχολούνται με τα παιδιά είναι τραγικά πιά, τα ποσοστά ανεργίας, φτώχειας, κατάθλιψης και αυτοκτονιών είναι ασύλληπτα και χρόνο με τον χρόνο η άνοδός τους είναι κατακόρυφη.  Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό  να αναδειχθεί το θέμα αυτή την χρονική περίοδο διότι ήδη έχουν μπεί στην προεφηβεία τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά την αρχή της κρίσης και το φαινόμενο όλο και εντείνεται.

«Εκτός από κεραμικά γλυπτά και μεγαλύτερες κατασκευές με διάφορα υλικά, στα πλαίσια της ενότητας PLAYGROUND περιλαμβάνεται κι ένα βίντεο όπου σκοπό έχει να μας κάνει να σκεφτούμε λίγο καλύτερα, πράγματα τα οποία ξέρουμε και υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού μας, απλώς δεν αντιλαμβανόμαστε τον βαθμό σοβαρότητάς τους.  Άλλο να ξέρουμε κάτι κι άλλο να το συνειδητοποιούμε…» σημειώνει η κ Ζαβέρδα.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται διάφορα στατιστικά και δηλώσεις επώνυμων προσωπικοτήτων πχ. Τραγουδιστές, Ολυμπιονίκες, εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με το παιδί.. οι οποίοι λένε την άποψή τους για το θέμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight