Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μεταξύ των 8 τιμώμενων του California Hall of Fame

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μεταξύ των 8 τιμώμεν...

Μαζί με την Τζόαν Μπαέζ & άλλους - Η τελετή έλαβε χώρα την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Σακραμέντο

Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ όταν 8 Καλιφορνέζοι, γνωστοί και καταξιωμένοι για τα καλλιτεχνικά τους επιτεύγματα, την ιστορική τους συμβολή αλλά και τον ακτιβισμό τους, έτυχαν της μεγάλης αναγνώρισης να μπουν στο California Hall of Fame. Το όλο event που ήταν η 12η χρονιά που έγινε, ήταν ένας συνδυασμός γκλάμουρ και λάμψης αλλά και σοβαρών μηνυμάτων για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Ανάμεσα στους 8 φετινούς τιμώμενους ήταν ο Αμερικανός σούπερ σταρ του κινηματογράφου Ρόμπερτ Ρέντφορντ που φέτος μας χάρισε μία συγκινητική εμφάνιση και ερμηνεία στην ταινία «Ο Κύριος & το Όπλο» του Ντέιβιντ Λόουερι αλλά και η σπουδαία τραγουδίστρια με την πολύχρονη καριέρα και τα κοινωνικά μηνύματα Τζόαν Μπαέζ.

Τους 8 τιμώμενους επέλεξε ο κυβερνήτης Jerry Brown, ένας πρωτοπόρος Καλιφορνέζος πολιτικός που ολοκληρώνει τη θητεία του τον Ιανουάριο μετά από 4 περιόδους, έναν αριθμό ρεκόρ. Πάντως την τελετή του California Hall Of Fame την είχε καθιερώσει ο προκάτοχος του, Arnold Schwarzenegger το 2006, που είχε διατελέσει κυβερνήτης της συγκεκριμένης πολιτείας.

"Μου αρέσουν τα χαμηλών τόνων πράγματα, είμαι μινιμαλιστής στη ζωή μου και αυτό το event δεν είναι μίνιμαλ αλλά οκ», είπε σε αστείο τόνο ο Brown πριν παρουσιάσει την Joan Baez, η οποία ανεβαίνοντας στη σκηνή διάβασε ένα ποίημα για τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές στην California και ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή και εγρήγορση στο θέμα της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη.

Μετά την Baez ήταν η σειρά του Robert Redford ενώ η ομάδα των τιμώμενων συμπληρώθηκε από τον θρύλο του baseball Fernando Valenzuela, την επιστήμονα & mountaineer Arlene Blum και τους Belva Davis – δημοσιογράφο, Thomas Keller – ιδιοκτήτη ρεστωράντ, Ed Lee πρώην Δήμαρχο του San Francisco και την Nancy McFadden, πολιτική αναλύτρια και σύμβουλο του Jerry Brown και άλλων Δημοκρατικών.

Ο Robert Redford στα 82 του χρόνια σήμερα αλλά πάντα γοητευτικός και ευγενής, απέφυγε τα πολιτικά σχόλια όσο ήταν στη σκηνή την στιγμή της απονομής, όπως έγραψε η miamiherald.com.

"Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ωραιότερη παρέα από τη σημερινή. Το ότι είμαι βέρος Καλιφορνέζος έχει ένα ιδιαίτερο νόημα για μένα απόψε», είπε συγκινημένος. Ο Ρέντφορντ με τη μητέρα του Μάρθα να κατάγεται από το Τέξας, μεγάλωσε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια στα δυτικά του Λος Άντζελες όπου και τέλειωσε το σχολείο. Βέβαια στα κατοπινά χρόνια ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έκανε σπίτι του τη Γιούτα (το αγαπημένο του Σάντανς) και δεν έκρυβε την πίκρα του για την πολύ επιβαρυμένη από πλευράς μόλυνσης πόλη του Λος Άντζελες.

Η 73χρονη Arlene Blum από την Αιόβα που με την επιστημονική της έρευνα συνέβαλε στην απομάκρυνση επικίνδυνων χημικών συστατικών από καθημερινά προιόντα σε ανάλογο ύφος με την 77χρονη θρυλική τραγουδίστρια της φολκ Τζόαν Μπαέζ, ζήτησε μεγαλύτερη δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή και τη χρήση τοξικών χημικών.

Οι τιμώμενοι περπάτησαν στο κόκκινο χαλί έξω από το California Museum, όπου στεγάζεται το Hall of Fame στο κέντρο του Sacramento. Ακόμα σταμάτησαν για να απαντήσουν σε ερωτήσεις παιδιών του δημοτικού σχολείου ενώ μετά μίλησαν και στους δημοσιογράφους.

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του fox40.com.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight